Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Megtanultak ˝rendesen˝ guberálni

Szentes - Utánajártunk, hogy a guberálással, kukázással kapcsolatban milyen tapasztalatai vannak a helyhatóságnak, illetve hogy van-e lakossági panasz a kukázókra.
Egy idős asszony a szentesi Felsőpárt városrész egyik magánháza előtt ügyködött, komótosan, nagy körültekintéssel vizsgálta át az út szélére tett kukát. Óvatosan kiemelte a műanyag edényből a zsákot, hogy alaposabban átnézhesse. Később ismét arra jártunk, már nem volt a környéken, azonban láttuk: mindent visszapakolt, rendet hagyott maga után.

Szinte alig hagynak szemetet maguk után. Fotó: Králik Emese
Szinte alig hagynak szemetet maguk után. Fotó: Králik Emese

Utánajártunk, hogy a guberálással, kukázással kapcsolatban milyen tapasztalatai vannak a helyhatóságnak, illetve hogy van-e lakossági panasz a kukázókra. Olyan rendelet, amely ha nem is tiltja, legalább szabályozza a guberálást, Szentesen egyelőre nincs – közölte Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző. A Kurca-parti városban ennek ellenére nincs belőle nagy gond, elvétve akad lakossági panasz. A kukázás inkább a társasházak környékén, a konténereknél jellemző, mondta a városellátó munkatársa, Kiss Ferenc. – Arról még a városszerte ismert, kiskocsival járó nőt is leszoktatták a lakók, hogy szétszórja a holmikat. A kukázók ma már inkább a lakatok, konténertetők feszegetésével okoznak kárt. Egész más dolog az illegális szemetelés, azt sehogy nem sikerül visszaszorítani – árulta el.
Rendeletekkel próbálkoztak

A fővárosban, Kazincbarcikán, Kaposváron rendeletben tiltották meg a guberálást, de erről a döntésről később kimondták, hogy alkotmányellenes. Szeged egyik városrészében két éve rendőri segítséget kértek a lakók, hogy megfoghassák a maguk után káoszt hagyó keresgélőket. Hódmezővásárhelyen azt írja egy helyi rendelet: aki a kihelyezett hulladékot átnézi, szétszórja, a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétesen viselkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összegyűjtöttük, mi minden történt Szentesen 2014-ben

Vasúti átjáróban felakadtak egy félpótkocsi letalpalói, elkészült a Kurca-part Kalandpark, megújult a mozi, Európa legnagyobb kacsavágó üzemét adták át a Hungerit Zrt.-nél. Tovább olvasom