Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Mindenki elégedett a szentesi fedett uszodával

Szentes - Augusztus 7-én adták át az új, 1,2 milliárd forintos beruházásból épült szentesi fedett uszodát. Az eltelt közel 3 hónap alatt a civil vendégek, az úszók, a vízilabdások, valamint az üzemeltető üdülőközpont is tesztelte a létesítményt. Kisebb problémák még akadnak, de a tapasztalatok kedvezők.
– Szeretek úszni, és már többször tempóztam a fedett uszodában is, maximálisan elégedett vagyok a víz minőségével, a körülményekkel – mondta Hódi József. Megemlítette, kisebb hiányosságok akadnak, például a fedett folyosón, a 33-as medence lelátója alatt kialakított öltözőket a sportolók használják, ezért a civil vendégeknek – jelenleg – ki kell menniük a szabadba, és ott elsétálni a kabinokig, az öltözőkig, ami főleg a mostaninál hidegebb időben jelenthet kellemetlenséget.

– De megértők, türelmesek vagyunk, mert tudjuk, még zajlanak a fejlesztések, a wellnessrészleg építése, a régi pénztár, bejárat átalakítása. Ehhez Kövér-Kis László, a B közép, a Köménymag egyik tagja annyit tett hozzá, minden nagyon szuper, de egy büfé még hiányzik a sportuszodából. Megtudtuk, tervezik a kialakítását.

Fotó: Vidovics Ferenc
Fotó: Vidovics Ferenc

– Az új sportuszoda beváltotta a hozzáfűzött reményeket, tulajdonképpen még üzemeltetőként is teszteljük a létesítményt – közölte Márton Mária, a Szentesi Üdülőközpont ügyvezetője, hozzátéve: a felmerülő garanciális javításokat a kivitelező szegedi Ferroép Zrt. elvégzi. Beindult a pezsgés, a civilek és a sportolók birtokba vették, kezdik belakni, de az üzemeltetési költségekről, a bevétel és a kiadás arányairól csak 1 év után lehet reálisan nyilatkozni.

– Az már pár hónap után észlelhető, egyre népszerűbb a szentesi fedett, vannak rendezvényeink, például vízilabda-mérkőzések, edzőtáborokra jelentkeztek a fővárosból, Spanyolországból, Angliából és Németországból, valamint mi adunk otthont vízilabdában a férfi és a női magyar kupa négyes döntőnek – mondta Márton Mária.

– Eleinte nagyon furcsa volt, nagyobb a medence és óriási a tér a 33-as medencéhez, a sátras viszonyokhoz hasonlítva, egyedül az ottani katlanhangulat hiányzik, de az Euroligára megtelhet a lelátó – értékelte a körülményeket Győri Eszter, a Hungerit-Szentes pólósa, aki fiatalok edzésével is foglalkozik. Játékosként, edzőként is úgy érzi, jobbak a lehetőségek, nagyobb hely van a munkára, ideálisak a körülmények az edzésre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától nálunk is repül az új mentőhelikopter

A két utolsó, a szentesi és a debreceni bázis légi járműveinek cseréjével teljessé vált a… Tovább olvasom