Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem hallgattak a szentesiek - Meghívót vár Halmai László

Szentes - A Nagygörgős utca egyirányúsítását kérte Miskolczi Antal a szentesi képviselő-testület tegnapi ülése előtt megtartott közmeghallgatáson. Halmai László, a megyei közgyűlés fideszes tagja pedig azt indítványozta: tanácskozási joggal vehessen részt a szentesi önkormányzati üléseken.
A szentesi képviselő-testület jövő évi költségvetési koncepciót is napirendre tűző ülésének elején közmeghallgatást tartottak tegnap. Miskolczi Antal megelégedéssel nyugtázta, hogy a csatornázás után újraaszfaltozták a Nagygörgős utcát, de a burkolat széle töredezik. A keskeny utca egyirányúsítását is szorgalmazta, úgy, hogy a kórház felé haladó forgalmat kellene meghagyni. Nehezményezte: a városfejlesztési tervek készítésekor kérdőíveket bocsátottak ki, ő is bedobta a kitöltött lapot az urnába. Azóta sem tudja, figyelembe vették-e a véleményét.

A mozgáskorlátozottak helyi csoportjának képviseletében Nan Ferencné szorgalmazta az akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtését a peremkerületekben is. Kérte továbbá az akadálymentes illemhely kialakítását a sportcsarnokban, ahol jövőre a mozgáskorlátozottak megyei találkozóját rendezik meg 6-700 résztvevővel. A városi civil fórum vezetője, Krausz Jánosné azt tette szóvá, hogy a megyei közgyűlésben a szentesi fideszes tagok támadják a szentesi kormánypárti képviselőket. Szirbik Imre polgármester azonban védelmébe vette Halmai Lászlót, akivel legutóbb már közösen álltak ki a szentesi kórházért. A gondozási központ nyugalmazott igazgatója, Szebellédi Anna egy beteg kislány gyógykezeltetéséhez szorgalmazott összefogást. Sokak véleményét tolmácsolva mondta: ne feledkezzenek meg dr. Kispál Mihály onkológus főorvosról, a vérellátó állomás vezetőjéről, aki 1962 óta szolgálja a betegeket.

Megköszönte Halmai László, hogy október 23-án kitüntették őt a Szentes városért nevű elismeréssel. Elmondása szerint azért jött el a közmeghallgatásra, mert az elmúlt fél évben „sokszor hívták tetemre" a díszteremben, ahová nem hívták meg. Azt javasolta: úgy módosítsa a testület a szervezeti és működési szabályzatot, hogy tanácskozási joggal vehessen részt az üléseken. A középiskolák összevonásáról azt mondta, hogy ez országos trend, a pályázatoknál a nagy intézményeket preferálja a kormány. Halmai azt javasolta: a város kérje vissza a megyétől az intézményeit, mint tette azt Vásárhely a múzeummal. A polgármester megjegyezte: az intézmények visszavételét úgy tartja elképzelhetőnek, hogy ha a megyei önkormányzat a városra eső illetékbevételt is adná azokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a szentesi óceánjáró

Szentes - Vízre szállt Vasvári János, az Atlanti-óceán átevezésére vállalkozó szentesi férfi Portugáliából elindult hosszú útjára. Tovább olvasom