Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nincs lefújva Szentesen a pénzért folyó meccs

Szentes - Panasszal, óvással, felülvizsgálati kérelemmel éltek az egyesületek, mert elégedetlenek a sportpénzek elosztásával. A város megpróbál köztük igazságot tenni.
Két éve 53, tavaly 40, idén már csak 25,5 millió forinton kell osztozniuk a szentesi egyesületeknek, de az elosztás módjában sem értenek egyet a városatyák. A soros testületi ülésen elhangzott: meg kell nézni, kit támogat a város, sőt időnként az edzéseket is meg kell látogatni, hogy lássák: valós munka folyik-e egy-egy csapatnál. Horváth István azt szorgalmazta: ne a „mindenkinek adjunk valamit" elvet kövessék, hanem szelektáljanak. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy szerinte nem az egyesület rászorultsága, teljesítménye dominál majd az elosztásnál, hanem az kap többet, akinek nagyobb a lobbiereje. Abban egyetértett a grémium, hogy jó döntést nem tudnak hozni, mindig lesz elégedetlen egyesület, de olyan mértékű ellenkezéssel biztosan nem számoltak, mint amely a napokban lezajlott bizottsági ülést követte.

A tárgyaláson megszületett az elméleti a döntés a pénzek elosztásáról, a meccset azonban egyelőre nem fújták le. Volt olyan egyesület, amelyik nem adott be pályázatot, ezért biztosan nem kap idén pénzt a várostól, tudatta a művelődési, oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnöke, Móra József. Úgy tudjuk, a közel 40 szentesi klubból ez 11 társaságot érint. Határozat még nem született, de információink szerint a vízilabdaklub a tavalyi 9 helyett 5 millióról kapott ígéretet, míg a sakkozóknak az igényelt 450 ezer helyett 100 ezerrel kell beérniük. A pontos adatokat azonban még nem hozzák nyilvánosságra, mert a bizottsági ülés óta számos panasz, óvás, felülvizsgálati kérelem érkezett a városházára, mondta Szűcs Lajos alpolgármester. Van olyan érintett, aki a jegyzőhöz fordul annak eldöntéséért, szabályosan zajlott-e az ülés és a szavazás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap a biztonságos motorozásról

Közlekedésbiztonsági nyílt napot tartottak Szentesen. A motorszimulátornál gyerekek és felnőttek álltak sorba, hogy végigmehessenek a virtuális pályán. Tovább olvasom