Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Öröm és üröm Nagymágocson

Nagymágocs - 932 milliós támogatást nyert Nagymágocs a helyi szennyvízrendszer kiépítésére. Az uniós forrást 240 milliós önerővel kell kiegészíteni. A lakossági befizetések halogatása csődközeli helyzetet idézhet elő a településen.
Most már csak a nagymágocsiakon múlik, meddig jár szippantókocsi a faluba. Az önkormányzat 932 millió forint uniós támogatást nyert a szennyvízhálózat és a tisztítómű kiépítésére. A fenti összeget 240 milliós önrésszel kell kiegészítenie a községnek. A lakossági kötelezettség ingatlanonként 235 ezer forint abban az esetben, ha készpénzzel fizetnek. A lakástakarékos részletfizetés összege 210 ezer forint.

– Sajnos sokan nem fizetik ezt az önrészt – mondta lapunknak Atkári Krisztián. – Jelenleg mindössze 57 százalékos a fizetési hajlandóság. Minden egyes nemfizető ingatlantulajdonos a csőd felé kormányozza falunkat, hiszen a kieső bevételeket a település pénzéből kell pótolni, holott ezeket a forintokat feladatellátásra szánjuk – tette hozzá a polgármester.

Atkári Krisztián szerint sokan bizonytalanok, és nem látnak világosan a szennyvízügyben. Ő is utóbbiak táborát erősítette, amíg nem jutott használható információkhoz. Hogy ezt a problémát kiküszöböljék, napokon belül egy hírlevelet juttatnak el a nagymágocsiakhoz, amelyben részletesen kitérnek az összes részletre. Ha a nemfizetők továbbra sem hajlandók törleszteni, el kell indítani a hátralékok adók módjára történő beszedését, esetleg behajtását.

Olvasóink írták

 • 4. katonabácsi 2011. február 21. 11:03
  „Hoppá, hoppá! Aki ott volt a falugyűlésen hallhatta, hogy bizony 190-en kezdték fizetni a Fundamentát, biztosan van közöttük olyan, aki most tudta elkezdeni, de gondolom a döntő többség hanyagság, nemtörődömség és az ellenkampány miatt nem fizetett. Erről beszéltem nyuszómuszó.”
 • 3. katonabácsi 2011. február 15. 16:01
  „Én azokról beszéltem, akik HANYAGSÁGUK miatt nem fizetnek és nem azokról, akik nem tudnak önhibájukon kívül fizetni, mert hidd el, biztos vagyok benne, hogy ilyen emberek is vannak.”
 • 2. utazó81 2011. február 15. 08:23
  „Kedves katonabácsi!
  Szerinted itt arról van szó,hogy az embertársaikkal akarnak kibabrálni azért nem fizetnek?
  Biztosan van aki tudna,de nem fizet.Hallottál e a gazdasági válságról?
  A rabló bankokról?
  A hatalmas munkanélküliségről?
  A szemérmetlenül alacsony bérekről ,nyugdíjakról?
  A drasztikusan megemelkedett rezsi költségekről?
  Tovább már nem is sorolom.
  Mit gondolsz ezek az emberek,miből tudják kifizetni a kb 80000ft ba kerülő vezetéket amibe a rákötés kerűl.”
 • 1. katonabácsi 2011. február 14. 16:20
  „Ehhez nem igazán lehet kommentet fűzni, csak annyit, hogy fizessenek már végre azok, akik eddig még nem tették meg! Ne babráljanak ki embertársaikkal hanyagságuk miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagytőkén nincs tőke

Nagytőke - A túlélésért harcol ebben az évben az alig 500 lelkes Nagytőke. Tavaly egyáltalán nem… Tovább olvasom