Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Ősszel már építhetik a szennyvíztisztítót Szegváron

Szegvár - Ha kedvező döntés születik, ősszel megkezdhetik a szegvári tisztítómű, majd tavasszal a szennyvízvezeték-hálózat építését. A község az 1,8 milliárdos beruházásból 1,5 milliárd forint támogatásra pályázik. Az ingatlantulajdonosok számára a bekötés a lakáskassza támogatásával 180 ezer forintba kerül.
Jó úton halad a szegvári szennyvíztisztító és csatornahálózat építésének előkészítése. Az 1,8 milliárd forintos beruházás első fordulóját sikerrel vette a kistelepülés, 71 millió forintot nyert a kiviteli tervek elkészítésére. A pályázat második fordulójára májusban adták be a pályázatot.

– Másfél milliárd forint támogatásra pályázik a 2002-ben alakult helyi csatornamű-társulat. Az ígéretek szerint július legvégén vagy augusztus elején ül össze a bírálóbizottság, s mert a pályázatunkat befogadták, reménykedünk a pozitív döntésben – mondta lapunknak Gémes László. Szegvár polgármestere elmondta: a tisztítómű és a szennyvízvezeték-hálózat tervezésekor a költségeket úgy állították be, hogy azok mindenféleképpen elegendők legyenek. – Ingatlanonként 250 ezer forint költséggel kalkuláltunk, ám miután lakáskassza-szerződést kötöttünk, így ez csak 180 ezer forintot jelent, hiszen az összeg harmadát állami támogatásként kapjuk meg. Ebben az összegben benne van a szennyvízvezeték telekhatáron belüli vezetése és a tisztítóakna is. Az önkormányzat saját cége a bekötést is elvégzi, így az ingatlantulajdonost csak az ehhez szükséges pár méternyi PVC-cső ára terheli – mondta a polgármester.

Gémes László hozzátette: ha megszületik a kedvező döntés, akkor 30 napon belül megkötik a támogatási szerződést, s indulhat a közbeszerzési pályázat.

– Ebben már az új képviselő-testület fog dönteni. Ha marad a jelenlegi községvezetés, akkor a szennyvíztisztító építése kedvező időjárás esetén még az idén megkezdődik, a csatornahálózatnak pedig tavasszal fognak neki – tette hozzá Gémes László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldatlan rejtély ma is Koncz Judit eltűnése

Szörnyű a tudat, hogy soha nem tudjuk meg, hol lehet a lányunk. Nincs egy hely, ahová virágot vihetnénk – mondta Koncz Józsefné, akinek négy éve tűnt el nyomtalanul Szentesről 26 éves lánya. Tovább olvasom