Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Püspöki áldás a szentesi templomra

Örömünnep volt tegnap délelőtt a huszonegymillió forintért felújított szentesi evangélikus templomban, ahol a százéves épület újraszentelése alkalmából Gáncs Péter püspök hirdetett igét.
Gáncs Péter evangélikus püspök hirdetett igét. Fotó: Vidovics Ferenc
Hálaadó istentiszteletet tartottak tegnap délelőtt a szentesi evangélikus templomban, ahol megteltek a padsorok annak örömére, hogy befejeződött a kultikus hely renoválása. Pathó Gyula lelkész úgy fogalmazott: Isten kegyelméből bevonultunk a szépen felújított, százesztendős templomba. A huszonegymilliónyi forintos beruházás végeztével fellélegezhetett a lelkipásztor, akinek sok álmatlan éjszakája volt az elmúlt években, hogy minden akadály elháruljon az építkezésnél. Az újraszentelési szertartáson feledhetetlen perceket szerzett Nagy János orgonaművész játéka és az egyházi kórus az ő vezényletével, valamint az ugyancsak szentesi Andor Csilla, énekével.

Az igét hirdető Gáncs Péter püspök arról beszélt: olyan világban élünk, amikor a legalapvetőbb értékeket érdemes tisztáznunk. Feltette a kérdést, hogy a 21. században egyáltalán szükség van-e hatalmas kőépítményekre, amikor a gyülekezetek száma megcsappant.

Sokan eljöttek a felújított evangélikus templomba. Fotó: Vidovics Ferenc
A templom valóban lehet teher, ha azt nézzük, hogy arra állandóan költeni kell. Az Isten háza azonban a Jézussal való találkozás lehetőségét kínálja. Ezért örülhetünk – folytatta a püspök –, hogy ez a templom megújult az elmúlt időszakban. Most annak is kell örülni, hogy az Urunk nemcsak az épületet, hanem a mi életünket is újrarenoválja majd. Gáncs Péter miközben megköszönte Pathó Gyula hűséges helytállását, az emberi lelkek megújulásáért is fohászkodott. A város polgármestere, Szirbik Imre Szentes ékszerdobozának nevezte az evangélikus templomot, amelynek rendbehozatalát az önkormányzat is segítette. Azt kívánta, hogy Isten megújult háza minden szentesinek gyülekezőhelye legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyfélkapu a szentesi városházán

Még nincsenek meg az elektronikus ügyintézés feltételei a szentesi városházán, de az úgynevezett… Tovább olvasom