Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Rezsicsökkentésért harcolnak

Szentes - Drága a fűtés egy szentesi, Apponyi téri házban, rájuk nem vonatkoznak a kedvezmények. A lakók levelet írtak a fővárosba, szerintük meg kell változtatni a jogszabályokat.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az alapvető jogok biztosának, Székely Lászlónak és a rezsidíjcsökkentést ellenőrző kormánybizottság vezetőjének, Németh Szilárdnak is levelet írtak egy szentesi társasház lakói. Szerintük az ő házukban nem érvényesül a rezsicsökkentés, ez pedig igazságtalan, diszkriminatív, így másodrendű állampolgároknak érzik magukat.

Az Apponyi téri tízemeletes, amelyről többször írtunk, a szomszédos óvodával közös gázkazánról fűt. A ház és a gépészeti rendszer is korszerűtlen, a tulajdonosok többnyire télen-nyáron egyforma, több tízezres számlákat fizetnek. Sok embernek a megélhetése forog kockán a drága lakásfenntartás miatt, eladni éppen azért nem tudják, mert senki nem vesz meg ilyen költséges ingatlanokat. Ha csatlakozni szeretnének a távfűtésre, az a számítások szerint 80 millióba kerülne. A jelenlegi szolgáltató lehetőségei végesek: az 50 lakásos ház nem távfűtött, a kedvezményes, 5 százalékos adósávra nem jogosult, azaz a számla végösszegét 27 százalék áfa is terheli. Továbbá az ilyen lakóközösségek, amelyek saját kazánnal rendelkeznek és a szabadpiacról szerzik be a gázt, nem esnek bele a rezsicsökkentés körébe.

Drága a fűtés egy szentesi, Apponyi téri házban, rájuk nem vonatkoznak a kedvezmények. Fotó: DM/DV
Drága a fűtés egy szentesi, Apponyi téri házban, rájuk nem vonatkoznak a kedvezmények. Fotó: DM/DV

– Mindig drága volt a ház, nagyon vártuk a rezsicsökkentést. Csalódtunk. Az üzemeltető, ha akarná, sem tudná érvényesíteni a kedvezményt törvényi lehetőség hiányában – foglalta össze a levelet jegyző Dömsödi József. A kezdeményezéstől azt várják, hogy módosítsák a jogszabályokat, és minden fogyasztóra érvényes legyen mindenfajta kedvezmény. Azt mondta, visszajelzést még nem kaptak, de remélik, meghallják „odafönt" a panaszukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 kilót fogyott Klaudia

Egy éve még 107 kiló volt Szegvári Klaudia, amikor megelégelte, hogy túlsúlyos. Tovább olvasom