Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szentes orosz piacot keres

Szentes - Oroszország, elsősorban Moszkva piaca a magyar élelmiszeriparnak egy rendkívül fontos kitörési pont - mondja a szentesi polgármester.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– Oroszország, elsősorban Moszkva piaca a magyar élelmiszeriparnak egy rendkívül fontos kitörési pont. A történet egy éve kezdődött, amikor elhatároztuk, hogy az orosz testvérvárossal, Kolomnával túllépünk a hagyományos, a kultúrára és a sportra fókuszáló együttműködésen, és a gazdaság felé fordítjuk a figyelmünket. Az események akkor gyorsultak fel, amikor Kolomna gazdasági napjain Szentes is bemutatkozott, az orosz városvezetők pedig később itt jártak – mondta Szirbik Imre szentesi polgármester. Tárgyalásokat folytattak, majd találkoztak egy olyan befektetői csoporttal, amely a Moszkvától 40 kilométerre lévő Kolomnában egy 10 hektáros logisztikai bázist létesít.

– A kereskedőház elsősorban a Moszkva élelmiszer-ellátását biztosító nagykereskedőket fogja majd össze. Az egyik ottani cégvezető később Szentesen járt, kíváncsi volt arra is, hogy a Kurca-parti városban termelt zöldségek az év melyik szakában szállíthatók nagy tömegben – mesélte Szirbik Imre.

Jelenleg hat magyar gazdasági vállalkozás vesz részt a tárgyalásokban, ezekről egyelőre nem árult el részleteket a város első embere. A tervek szerint néhány hónap múlva minimális tőkével létrejön Oroszországban egy 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás, orosz ügyvezetővel. A keleti partnerek döntően az élelmiszerek iránt érdeklődnek. Ahogy Szirbik Imre fogalmazott: az önkormányzat a vállalkozás motorja lesz, de anyagilag nem száll be az üzletbe.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2013. március 14. 20:19
    „Szirbik úr! Mi még magunkat se tudjuk(akarjuk?) ellátni nemhogy Moszkvát. (ezt Putyin is említette de idehaza mélyen elhallgatták) És csak egy kérdés: mi lesz az Antalli direktívával miszerint az oroszoknak pénzért se!?? Ja hogy aranyért igen? Ezt nemtudta Torgyán dr anno és vettek Kanadától-búzát. :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helypénz nélkül könnyebb lenne a kézműveseknek

Elkészült a népi kézműves stratégia, amely többek között a helyi termékeket árusító bolthálózatra koncentrál. Tovább olvasom