Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Szentesen teljesült a görkorisok álma

Szentes - Szabó-Szűcs László és testvére, Gergő tíz éven keresztül kereste, szerelte és nyüstölte a rámpákat, hogy gördeszkával vagy korival ugrathasson Szentesen. A fivérek most arra ügyelnek, hogy a Kurca-parti városban nemrégiben átadott extrémsport-pálya a következő generációt is kiszolgálja.
– Teljesült az álmunk – mondta Szabó-Szűcs Gergő a nemrég átadott szentesi extrémsport-pálya lelátóján, amelynek lefestésében maga is segédkezett. A középiskolás fiú azonban nem csak ennyivel vette ki részét a bázisépítésből – a történet közel 10 éve kezdődött. Gergő 9 éves korára beleunt a labdasportokba, másra vágyott. Látta a tévében, hogyan trükköznek a deszkások a lépcsőkön és korlátokon, ráadásul bátyja, László cimborái is ilyesmivel múlatták az időt, ezért nem véletlen, hogy megtetszett neki a dolog. Először az ifjúsági ház melletti betonplaccon, az úgynevezett gödörben gyakoroltak a görkorisokkal és a BMX-esekkel együtt, de évek múltán kinőtték a helyet.

– Csak akkor mertünk feljönni a városközpontba, amikor már voltunk elegen – idézi a fordulópontot Gergő. Ahogyan ellepték a belváros tereit, nyüstölték a lépcsőit és korlátjait, az másoknak is feltűnt. Egyesek csodálattal, mások riadtan nézték nyaktörő mutatványaikat, s talán mindkét megközelítés okot adott arra, hogy állandó gyakorló helyszínre tegyen szert az egyre népesebb társaság. Így kapták meg a várostól a sportközpont régi, aszfaltozott kézilabdapályáját.

A syentesi Szabó-Szűcs Gergőnek és bátyjának, Lászlónak teljesült az álma. A szerző felvétele
A syentesi Szabó-Szűcs Gergőnek és bátyjának, Lászlónak teljesült az álma.
A szerző felvétele

– Saját pénzből építettünk rámpákat, de vagy ellopták egyes részeit, vagy felgyújtották az egészet. Előfordult, hogy versenyt szerveztünk, de a viadal reggelére szétverték az ugratókat – veszi át a szót Szabó-Szűcs László. A 25 éves fiatalember – aki jelenleg fóliázásból él – évekig arra költötte a fizetését, hogy valahol korizni tudjon. Amikor Szentesen már nem lehetett, Szegedre, Makóra, Szarvasra vagy Debrecenbe utaztak. Aláírást gyűjtöttek, amire jött is ígéret, hogy lesz nagy pálya, de besült a pályázat. Aztán tavaly nyáron kiderült, mégiscsak épülhet pálya – mentek is egyeztetni, milyen legyen. Volt tanács, amit megfogadtak a döntéshozók, de akadt, amit nem. Ezért továbbra sem lankadnak: ha valamin módosítani vagy javítani kell, azt szóvá teszik – más helyben úgysem ért hozzá. De ezek az apró szépséghibák sem tudják elhomályosítani azt az örömet és büszkeséget, amit a pályán körülnézve éreznek.

Naponta félszázan a bázison

A 14 millió forintból épült szentesi extrémsport-pályát hétköznapokon 40–50, hétvégéken több mint 100 fiatal látogatja. Jönnek vidékről is: Szegedről, Kecskemétről, Budapestről. Aki teheti, napi 4–5 órát tölt a pályán. Az első versenyeket májusra tűzték ki a bázis lakói. Az eszközökre 5 év garanciát vállalt a gyártó – a deszkások, korisok és BMX-esek arra ügyelnek, hogy addig ne is kelljen hozzányúlni a szentélyhez.

Olvasóink írták

 • 15. pillecukor 2010. április 15. 18:44
  „ne aggódj a gerincem miatt, szerencsétlenségedre tökéletesen egészséges . :)
  ha van rá mód, egyeztetünk egy időpontot és nagyon szívesen megyek :)”
 • 14. djermek 2010. április 15. 15:50
  „pillecukor 2010.04.14. 19:55
  Most le kéne .... a bokám? :) ..hát akkor gyere ki, azt mondjad, sokkal egészségesebb, mint ott pötyögni, tönkre megy a gerinced :)”
 • 13. pillecukor 2010. április 15. 07:32
  „és még én vagyok a szájhős... hidd el, teszek rá, mikor mivel lövöd/szívod/eszed/nyeled. arra is
  toronymagasról, hogy ők, ott, mikor.”
 • 12. vulpesvulpes 2010. április 15. 02:46
  „A füvesekre azért kinéznék szivesen mert tudom mi megy ott, a szellemi szotyoládék ott tevékenyked majd biztosan!”
 • 11. z927 2010. április 15. 00:43
  „Nem vagyok egy úgy nevezett " deszkás" gyerek, de ismerek közülük egyet - kettőt és biztonsággal állíthatom, hogy vigyázni fognak rá, hiszen nagyon sokat tettek az ügy érdekében. És semmi tudatmódosítás skacok, mert longwayhome és pille cimborák nagyon mérgesek lesznek :D”
 • 10. pillecukor 2010. április 14. 19:55
  „djermek, szóban és/vagy élőben is képes vagyok elmondani a véleményem erről...
  Mindjárt nem lennék hangember...”
 • 9. djermek 2010. április 14. 16:24
  „Jah, lehet van aki csinálja, kitudja, de ez a sportolás helye és nem a tudatmódosítók fertője! Lehet te/ti is éltek vele... kit érdekel? Mindig csak a hangember, aki beleugat mindenbe. CSsssss.... szerintem :)”
 • 8. klaviaturawomen 2010. április 14. 15:26
  „Grat, csak ha már megkaptátok, legalább vigyázzatok rá:)”
 • 7. pillecukor 2010. április 13. 20:34
  „irigy?!”
 • 6. westwood 2010. április 13. 18:58
  „az irigy ember szólott.”
 • 5. csib 2010. április 13. 16:30
  „Ennyi kép van a pályáról? kemény.”
 • 4. longwayhome 2010. április 12. 17:44
  „azért a rendőrök helyében ránéznék néha néha a fiatalokra...aztán ne,hogy koppanás legyen a vége.”
 • 3. pillecukor 2010. április 12. 16:50
  „pont!”
 • 2. medvejanos 2010. április 12. 15:39
  „a kocsmának jobban örültél volna mi ? ott legalább te betudsz ..... :D
  amúgy ők sport emberek... jaa és nem is ismered egyiket se
  a drogozás meg nem itt kezdődik ha nem a lépcsőházatok ajtajában vagy alagsorában”
 • 1. longwayhome 2010. április 12. 12:24
  „lesz hol drogozzanak a fiatalok....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három lélegeztetőt kapott Szentes

Három akutventilátor készüléket adományozott a szentesi önkormányzatnak egy magánszemély: az életmentő berendezéseket a bölcsődében, a strandfürdőben és a sportcsarnoknál helyezik ki. Még 12 ilyen lélegeztetőt szeretne a város. Tovább olvasom