Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Szentesi fiatal gazda díja

Bakó Dániel szentesi fiatal gazda geotermikus energiával fűtött paprikatermesztése nyerte a legfenntarthatóbb vállalkozás díját szerdán az Európai Néppárt által az Európai Parlamentben rendezett Fiatal Gazda Kongresszuson - közölte Glattfelder Béla európai parlamenti (EP) képviselő.
A jelentős magyar siker rámutat arra, hogy az európai mezőgazdaság jövőjében növekvő szerepe van a megújuló energia hasznosításának - hangsúlyozta a politikus. A kongresszust most másodszor rendezték meg, célja a fiatal gazdák munkájának elismerése és népszerűsítése, a legjobb gyakorlatok bemutatása. A rendezvényen az EU 19 tagállamából több száz fiatal gazda vett részt.

Bakó Dániel szentesi magyar gazda míg balfelől Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő.
Bakó Dániel (jobbról) szentesi magyar gazda és Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő.

A fideszes politikus közleményében kifejti, hogy Bakó Dánielék háromgenerációs családi gazdasága termálvíz-fűtésre alapozott növényházi hajtatással foglalkozik, kiváló minőségű paprikát termeszt jelenleg 9 ezer négyzetméteren, amit a jövőben tovább bővít. Glattfelder Béla kitért arra, hogy Nagy-Britanniában a gazdák csaknem egyharmada vesz részt valamilyen formában a megújulóenergia-előállításban, a német gazdák pedig az elmúlt három évben közel 18,2 milliárd eurót fektettek zöld energiákba. "Megújuló energia nélkül a magyar agrárium sem lehet versenyképes" - fogalmazott a politikus, aki szerint Magyarország kiváló adottságokkal rendelkezik a vidéki megújuló energiatermeléshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliót fizetett a KLIK a tornaórákért

A város több mint hatmilliót várt, ennek harmada folyt be a szentesi iskolák fenntartójától a sportcsarnok használata után. Tovább olvasom