Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Szentesi kérdés: kinek hoz hasznot a turizmus?

Szentes - Fejlesztésre nem jut annyi pénz, amennyit az önkormányzat erre a célra szánna – mondta Szirbik Imre (MSZP) polgármester a város idei költségvetéséről a mai képviselő-testületi ülésen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A városvezető hangsúlyozta: az adósságkonszolidációnak a tisztánlátás érdekében a negatívumait is illik bemutatni: – A múlt év végéig fel nem használt hitelkeretet nem vették figyelembe, emiatt Szentes rosszul járt. Az idei adósságszolgálat hozzávetőleg 272 millió lett volna. Ettől valóban mentesültünk, ezzel szemben azonban például 120 millió forint gépjárműadót vontak el a várostól – tájékoztatott Szirbik.

A költségvetést 8,6 milliárdos főösszeggel fogadták el a képviselők. Akik – ahogy már több alkalommal is – ismét sarkosan fogalmaztak a helyi turizmusról vitázva. Az egyik előterjesztés 26 millió forintból turisztikai marketingcsoport felállítását javasolta, az ötletet nem támogatta mindenki. Halmai István (Fidesz) szerint máshonnan kellene közelíteni a problémához: a szállásadók érdeke a városba csábítani a vendégeket, egyúttal nekik kellene felhívni a turisták figyelmét a hely értékeire. Horváth István (Pálmások Szövetsége) felháborodásának adott hangot. – Többször jeleztem már, hogy befektetés nélkül nem várhatunk fellendülést. Úgy látom: csak tervek vannak, pénzt senki nem akar beletenni. Utoljára teszek egy próbálkozást, hogy kimozdítsam a várost az állóvízből – szögezte le. A szavazás során egyik változat sem kapott többséget, a kérdésről később döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

125 millió az egészségesebb életre

125 millió forintot fordíthat a szentesi kórház Derekegyház önkormányzatával közösen az egészséges életmódot népszerűsítő, segítő programra, amelynek Kezedben az életed! a címe. Tovább olvasom