Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Színház nélkül is van színházi élet

A szentesi Petőfi Szálló a 90-es évek elejétől zárva tart, míg a földszinti boltok, a cukrászda és az épületben helyet kapó Tóth József Színházterem 2009-től nem fogad vendéget. A színházi élet ettől függetlenül élénk a városban.
– A város ikonikus épületének számító, a központban található Petőfi Szálló 1992-től tart zárva, azóta várunk a felújítására – mondta Szirbik Imre, a Kurca-parti város polgármestere. Az épületben helyet kapott még több bolt, cukrászda és az 550 férőhelyes színházterem, amelyet Szentes híres szülöttéről, Tóth Józsefről neveztek el. Több nagy sikerű előadásnak adott otthont, igaz, a klasszikus tájolások – például a szegedi, csabai vagy kecskeméti teátrum részéről – a rendszerváltást követően tulajdonképpen megszűntek.

A szentesiek mégis több helyen láthatnak színvonalas előadásokat. A Kurca-parti Ifjúsági Házban, annak előterében, az ifjúsági parkban, az úgynevezett Gödörben, a Móricz Zsigmond Művelődési Központban, valamint nyáron, a megyeháza udvarán és télen a nagyteremben élvezhetnek nívós produkciókat.

– Az elképzelések szerint az eredeti, 19–20. századi állapotába kell helyreállítani a szállodát és a színháztermet is, mivel az épület műemlék jellegű – közölte a polgármester, majd azzal folytatta: a Tóth József Színháztermet az 1960-as években, az egykori Madách Színház tervei alapján újították fel. Az újbóli, a Petőfi Szállóval együtt megvalósítandó rekonstrukció után a férőhely 250-300-ra csökken. Hogy mikorra készülhet el, azt nem lehet tudni.

– A Tóth József Színházterem szünetelése nem jelenti azt, hogy a város kultúra, színházi előadás nélkül maradt immár 6 esztendeje. Erre van igény, és a különböző hangversenyektől a prózai művekig választhat a közönség a kínálatból, ezekre bérleteket is árulunk, és akadnak a környező településekről, például Hódmezővásárhelyről is vendégeink. Persze az igazi az lesz, ha újra megnyithatja kapuit a Petőfiben a Tóth József Színházterem – vélekedett Szirbik Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön veszik a tiltott permetszert

Még vizsgálják, kié volt a Magyarországon már tiltott vegyszert tartalmazó szentesi paprika. Tovább olvasom