Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Telkeket árul Szentes

Szentes - Építési telkeket, vegyes ingatlanokat árul a szentesi önkormányzat. Előbbiek eladására a szakember szerint nincs sok esély, utóbbiaknál személyesen kellene lobbizni.
Akár 7-800 ezer forintért is megvehetnénk nagyhegyi, ezer négyzetméternél nagyobb építési telkeket Szentesen. Ezek az önkormányzat tulajdonában állnak, régóta próbálják eladni, eddig nem sikerült. A januári testületi ülésen ismét szóba került, hogy néhány portát és egyéb ingatlant áruba bocsátanának, az árak vegyes képet mutatnak.

A most kínált önkormányzati telkek közül ez a legdrágább. Fotó: Králik Emes
A most kínált önkormányzati telkek közül ez a legdrágább. Fotó: Králik Emes

Az említett, családi házak építésére alkalmas területeken túl vállalkozók érdeklődését is várja az önkormányzat. A Nagyvölgy-csatorna partján egy 3000 négyzetméteres gazdasági-kereskedelmi besorolású telek 2,85 millióért elvihető, egy Új utcai 4,6 millióért. – A szentesi vevők szinte kizárólag a kész ingatlanok iránt érdeklődnek. Bármilyen olcsón is juthatnának hozzá egy telekhez, az építési költségek olyan magasak, hogy nem vállalják – válaszolta érdeklődésünkre egy helyi ingatlaniroda tulajdonosa, Balázs Erika. Az építőanyagok ára, a fuvarozás költsége, de az elektronikus építési napló vezetése is kedvüket szegi, fogalmazott. A városban az 5-7 millió forint értékű lakások iránt érdeklődnek legjobban, sokan befektetési céllal veszik, ezeknek kissé nőtt is az ára emiatt. – Újfajta hitelezési és szociálpolitikai támogatásokkal talán vonzóbbá lehetne tenni az építkezés gondolatát – közölte a szakember.

Eladásra kínálnak jó néhány vegyes tulajdonú ingatlant. Ez azt jelenti, hogy a terület és a rajta lévő felépítmény tulajdonjoga nem azonos. A portákat 1950 és 1970 között, főként rászorultság alapján kapták ingyenes használatba a szentesiek, az azokon épült házak tulajdonosainak elővásárlási joga van a telekre. A Nyár utcában négyzetméterenként 500 forintért veheti meg a gazda a helyet, amelyen a háza áll. A Sopron, Munkás, Derzsi, Vadaskert, Hétvezér és Juhász Gyula utcában 300, a Bihari, Magyari, Lavotta és Dankó Pista utcákban 100 forintot kérnek négyzetméteréért. Deim László ingatlanforgalmi szakértő szerint a vegyes tulajdonú ingatlanoknál akkor számíthat sikerre a helyhatóság, ha az embereket személyesen keresi fel az ajánlattal, illetve ha néhány esetben a jelenlegi 30 százalékos beépítettségi határt 50 százalékra emelné az önkormányzat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adómentesek a közhasznú cégek

Nem kell építményadót fizetniük azoknak a szentesi nonprofit társaságoknak, amelyek közhasznú feladatot látnak el. Tovább olvasom