Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Teó rajza lett a legjobb

Szentes - Rajzversenyeket nyer, focizik és verset mond Bélteki Teó. A szentesi kisfiú tehetségét legutóbb egy közlekedésbiztonsági pályázaton ismerték el.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Azt rajzoltam, hogy focizunk Zétivel, kimegy a labda az útra, Zéti utánaszalad, és elüti egy autó. Ilyen soha nem történt, Zéti nem viselkedne így, de a rajz éppen arról szólt, hogy mit nem szabad csinálni – foglalta össze az egyik alkotását a szentesi Bélteki Teó.

A kisfiú ősszel megy iskolába, össze sem lehet számolni, hogy óvodás évei alatt hány rajzversenyen indult. A kis művész pályafutásának kezdeti éveire nemrég került fel a korona: az országos közlekedésbiztonsági versenyen több ezer munka közül korosztályában az övét találta a legjobbnak a zsűri.

A rajzot nem tudta megmutatni, még nem kapta vissza, az első helyezettnek járó szuper biciklivel viszont büszkélkedett. A jutalom a lehető legjobbkor jött, hiszen már éppen kinőtte az óvodás kerékpárját, hallottuk a szüleitől. A díjkiosztó ünnepség Budapesten volt, ahová Hegyi Katalin óvó néni – aki mindig sokat foglalkozott Teóval – és Varga Zsolt, a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője is elkísérte a kisfiút és édesapját. Nagyon hálásak a helyi kapitányságnak, a kisfiú számára felejthetetlen élmény volt, hogy kék-fehér autóval utazhatott a fővárosba.

Teó korábbi díjnyertes műveit egy tál és egy kancsó őrzi. Fotók: Králik Emese
Teó korábbi díjnyertes műveit egy tál és egy kancsó őrzi. Fotók: Králik Emese

– A díjazott művei sajnos nincsenek itthon, ezeket általában megtartják a pályázatok kiírói. A sárospataki Pataki Kerámia Kft. rajzversenyén viszont már kétszer is első díjas lett, a nyertesek rajzait egy tárgyon jelenítik meg. Teó keze munkáját egy tál és egy kancsó őrzi – mutatták a szülők. Az előbbi egy kétfülű bögrét, az utóbbi a Vuk egyik jelenetét ábrázolja.

A beszélgetés során kiderült: Teót a művészet mellett vonzza a foci és a versmondás is. A sportpályafutásáról azt mondta: eddig 9 érme van, ő egy „elég jó kis kapus", az irodalomhoz fűződő barátságáról pedig azt, hogy mindig megdicsérik a bátor fellépéséért.

Egy szuper bicikli volt az országos pályázat fődíja. Fotó: Králik Emese
Egy szuper bicikli volt az országos pályázat fődíja. Fotó: Králik Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postahivatalt szeretnének a lakótelepen

Nagyon kényelmetlen a lakótelepen élőknek, hogy messze vannak tőlük a postahivatalok, szeretnék, ha a Magyar Posta Zrt. Szentesnek ezen a részén is nyitna egy kispostát – hangzott el egy képviselő-testületi ülésen. Tovább olvasom