Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Tesco-járat indul Szentesen is

A Tesco Áruház közelgő nyitása miatt megváltozik a Tisza Volán menetrendje Szentesen. A buszok az eddig megszokott útvonalakon közlekednek ezután is, viszont a Csongrádi úti szupermarket is elérhető lesz helyi járattal.
Busszal is el lehet majd jutni a Tescóhoz Szentesen. Fotó: Blahó Gabriella
A Tesco Áruház nyitásának napjától érvényes az új szentesi buszmenetrend, amely sok szempontból változást hoz a helyiek életébe. Az eddig is legforgalmasabb 1-es járat vonalának hossza növekszik. A vasútállomástól a kórház érintésével nemcsak a Kertvárosig, hanem a Tescóig megy majd a busz minden órában. Mészáros Zoltán, a Tisza Volán Rt. kirendeltségének vezetője elmondta lapunknak, hogy a szabad- és munkaszüneti napok kivételével reggel 6-tól este 10-ig minden óra tizenötödik percében startol a járat a vasúttól, és minden óra negyvenedik percében indul vissza az áruháztól. A busz, amelyen a helyi járatokon szokásos tarifa ellenében lehet utazni, a déli órákban tart egy szünetet.

Megtudtuk azt is, hogy a változás évente harmincötezer kilométerrel növeli a helyi járatok útvonalát, a fejlesztéshez pedig pénzzel járul hozzá a Tesco. Az önkormányzat kinyilvánította, hogy a gazdasági társaságot ebben a vonatkozásban nem kívánja támogatni, így a közlekedés költsége megoszlik a Tesco, a Volán és az utasok között. Az áruházhoz a Szentes és Csongrád között közlekedő helyközi járatokkal is el lehet jutni helyi tarifával, az út mentén kialakított buszmegállóból némi séta után elérhető a bevásárlóközpont – a megállóhelyet most még Ravasztanyaként említi a menetrend.

Némiképp módosul a más vonalakon közlekedő járatok rendje is. Így Hékédtől a Berekhátig ezután is el lehet jutni, iskolai napokon a diákok számára biztosítják a buszt, viszont az érintett 7-es és 9-es járatot összevonja a Volán, marad a 9-es. Az Ipartelepi úton található Legrand vállalat és a Kertváros között nem változik a közlekedés. Bár a településen sokan előnyben részesítik a kerékpárt és az autót, a helyi járatokra mindenképpen igényt tartanak a szentesiek, a Tesco nyitásával pedig feltehetően még nagyobb szükség lesz a buszokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mágocsi Angertea második albuma

Nagymágocs - A szentesi stúdióban felvették második nagylemezüket a nagymágocsi Angertea zenészei,… Tovább olvasom