Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szentes hírek > Tesco-járat indul Szentesen is

Tesco-járat indul Szentesen is

A Tesco Áruház közelgő nyitása miatt megváltozik a Tisza Volán menetrendje Szentesen. A buszok az eddig megszokott útvonalakon közlekednek ezután is, viszont a Csongrádi úti szupermarket is elérhető lesz helyi járattal.

Blahó Gabriella - 2006.01.07. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Busszal is el lehet majd jutni a Tescóhoz Szentesen. Fotó: Blahó Gabriella
A Tesco Áruház nyitásának napjától érvényes az új szentesi buszmenetrend, amely sok szempontból változást hoz a helyiek életébe. Az eddig is legforgalmasabb 1-es járat vonalának hossza növekszik. A vasútállomástól a kórház érintésével nemcsak a Kertvárosig, hanem a Tescóig megy majd a busz minden órában. Mészáros Zoltán, a Tisza Volán Rt. kirendeltségének vezetője elmondta lapunknak, hogy a szabad- és munkaszüneti napok kivételével reggel 6-tól este 10-ig minden óra tizenötödik percében startol a járat a vasúttól, és minden óra negyvenedik percében indul vissza az áruháztól. A busz, amelyen a helyi járatokon szokásos tarifa ellenében lehet utazni, a déli órákban tart egy szünetet.

Megtudtuk azt is, hogy a változás évente harmincötezer kilométerrel növeli a helyi járatok útvonalát, a fejlesztéshez pedig pénzzel járul hozzá a Tesco. Az önkormányzat kinyilvánította, hogy a gazdasági társaságot ebben a vonatkozásban nem kívánja támogatni, így a közlekedés költsége megoszlik a Tesco, a Volán és az utasok között. Az áruházhoz a Szentes és Csongrád között közlekedő helyközi járatokkal is el lehet jutni helyi tarifával, az út mentén kialakított buszmegállóból némi séta után elérhető a bevásárlóközpont – a megállóhelyet most még Ravasztanyaként említi a menetrend.

Némiképp módosul a más vonalakon közlekedő járatok rendje is. Így Hékédtől a Berekhátig ezután is el lehet jutni, iskolai napokon a diákok számára biztosítják a buszt, viszont az érintett 7-es és 9-es járatot összevonja a Volán, marad a 9-es. Az Ipartelepi úton található Legrand vállalat és a Kertváros között nem változik a közlekedés. Bár a településen sokan előnyben részesítik a kerékpárt és az autót, a helyi járatokra mindenképpen igényt tartanak a szentesiek, a Tesco nyitásával pedig feltehetően még nagyobb szükség lesz a buszokra.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...