Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Tilos lesz befedni az árkokat Szentesen

Szentes - Az is rossz, ha sok a csapadék, az is, ha az összes vizet elvezetik. Szentesen csak nagyon indokolt esetben lehet majd a vízelvezető árkokat csővel helyettesíteni.
Pályázati támogatásból és saját erőből az elmúlt években több mint egymilliárd forintot költöttek Szentesen a belvízvédelmi munkálatokra. Amint a legutóbbi testületi ülésre benyújtott anyagból is kiderül: ebből az összegből átemelőt, vésztározót épített az önkormányzat, de az ingatlanok előtti árkokat is rekonstruálták. A város belterületén a bel- és csapadékvizet összesen 191 kilométer hosszúságú csatornahálózat vezeti el. Heves esőzések idején fontos, hogy ez jól funkcionáljon, a vizet akadálytalanul levezesse, viszont visszatérő problémát jelent, hogy egyre több tulajdonos szeretné az ingatlana előtti nyílt árkot zártra átépíteni. Ez azonban nem indokolt sem esőben, sem aszályos időben, hiszen az éltető víz teljes elvezetése éppen annyi kárt okoz, mint amikor túl sok van az égi áldásból, magyarázta Korom Pál, a műszaki osztály vezető főtanácsosa.

egyre több tulajdonos szeretné az ingatlana előtti nyílt árkot zártra átépíteni. A szerző felvétele
Egyre több tulajdonos szeretné az ingatlana előtti nyílt árkot zártra átépíteni.
A szerző felvétele

– Korábban rugalmasabban kezelte a város a zárt árkok kialakítását, de bebizonyosodott: a nyílt árok befogadóképessége sokkal több. A lakosság körében ez időnként még manapság is vitát vált ki, azonban úgy tapasztaltuk: belátták, hogy az időjárás valóban megváltozott, gyakoriak a hirtelen, heves esők, amellyel nem biztos, hogy egy fél méter átmérőjű vezeték elbír. Az aszályos időszakot követően pedig azért van nagy jelentősége a nyílt ároknak, hogy a víz beszivároghasson a termőrétegbe – fogalmazott a szakember.

Üzletek, szórakozóhelyek előtt parkolók és kerthelyiségek kialakítására ezután is lesz lehetőség, ám a magántulajdonban lévő ingatlanok előtt csak nagyon indokolt esetben fektethetnek majd elvezető csövet a tulajdonosok.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2012. június 07. 06:52
    „A víz okozta párolgás jótékony hatása a mikró klímára, vitathatatlan. De például nálunk vásárhelyen nem így gondolkodnak az illetékesek, minden árkot, csatornát igyekeznek lefedéssel eltüntetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékozódási Rali Szentesen

A hétvégén első alkalommal rendeznek tájékozódási ralit Szentesen. Tovább olvasom