Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Torlódások a hídépítés miatt

Szentes - Kell a helyismeret, hogy a Kurca-híd lezárása miatt most eligazodjon az ember Szentesen. A Kiss Zsigmond utcát érdemes elkerülni.
A felújítási munkák miatt hétfőn zárták le teljes szélességében a Csongrádi úti Kurca-hidat. Akiknek nem a városban akad intéznivalójuk, eddig is jobban jártak, ha az elkerülő utat használták – ők talán észre sem vesznek semmit az ideiglenes zsákutcából. Aki viszont a belvárosba menne, annak azt javasoljuk: április végéig ne megszokásból vezessen. Bejártuk a teljes útvonalat, megosztjuk a tapasztalatainkat az olvasóval. Helyismeret nélkül nem egyszerű az eligazodás.

A hídépítés miatt terelésre, útlezárásra kell számítani Szentes belvárosában. Fotó: Králik Emese
A hídépítés miatt terelésre, útlezárásra kell számítani Szentes belvárosában. Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
A laktanya sarkánál sárga tábla figyelmeztet arra, hogy a centrumba menet balra, Hódmezővásárhely felé jobbra érdemes kanyarodni, illetve hogy útlezárásra kell számítani. Hogy pontosan hol, arról nem szól az írás, érdemes lenne egyértelművé tenni: most csak a hídig, és nem tovább. Láttunk is a műtárgy előtt fékező, majd visszakanyarodó autót. A belváros jelenleg a Kiss Zsigmond utca irányából közelíthető meg, amely így most a teljes forgalmat egymaga bonyolítja. Az út keskeny, bicikli- és parkolósáv híján feladja a leckét az arra közlekedőnek. Koccanás eddig nem történt, a gyakorlatilag egyetlen sávos hídja és a Sima Ferenc utcai kereszteződés azonban – információink szerint főleg reggel és délután – nincs jó hatással az arra autózók vérnyomására.

– A Kiss Zsigmond utca helyett a Szalai utcát javaslom. Torlódások előfordulnak, elképzelhető, hogy rendőr irányítja majd a Sima Ferenc utcai kereszteződésben a közlekedést – jelentette ki Varga Zsolt, a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője. A terelés a tervek szerint április 26-áig lesz érvényben. A munka a vártnál ütemesebben halad, ezért a híd fél sávját lehet, hogy hamarabb átadhatják a közlekedőknek – mondta Bődi Imre, a kivitelező Integrál Zrt. vezetője.

Olvasóink írták

 • 6. medvejanos 2013. március 11. 13:32
  „3. nie 2013.03.09. 12:32

  Mert elmenni gyalog 100 méterrel arrébb hihetetlenül nagy probléma!
  Mert elmenni biciklivel 200 méterre található kerékpár forgalmat is bonyolító hídig megterhelő és időigényes ;)”
 • 5. Puttony 2013. március 09. 20:47
  „Emberek 2 hónap türelem és kapunk egy szép hidat!”
 • 4. sz27 2013. március 09. 14:57
  „A kis hídhoz állítanám Szirbik urat forgalmat irányítani. Talán akkor rájönne melyik hidat kellet volna először felújítani.”
 • 3. nie 2013. március 09. 12:32
  „Gyalogosoknak, kerékpárosoknak elkelne egy ideiglenes híd!
  Reméljük a Kiss Zsigmond utca felújítása a híddal együtt természetes lesz, bár ki tudja? Eddig is nagy volt a forgalom, sőt időnként veszélyes.”
 • 2. lepkevár 2013. március 09. 11:41
  „Az még csak hagyján de az a csepp híd meddig bírj a többszörésére nőtt forgalmat? Lassan darabjaira esik.”
 • 1. makospite 2013. március 08. 19:50
  „Sehol nem hallottam arról, hogy a híd elkészülte után a Kiss Zsigmond utca útburkolatát rögtön felújítják-e? Mert - valószínűleg a többszörösére növekedett terhelés miatt - már erősen repedezett. Tud erről valaki valamit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólt rúgott a foci EB-n a szentesi plébános

Balhátvédként lépett pályára a katolikus papok labdarúgó Európa-bajnokságán Topsi Bálint. Tovább olvasom