Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Törvényt sért a kistérség

Szentes - Továbbra sincs elnöke a Szentesi kistérség társulási tanácsának.
A törvény szerint december 15-éig kellett volna elfogadni a 2011-es költségvetési koncepciót az intézményeket közösen működtető társulásnak, de ez nem történt meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a kistérség fejlesztési tanácsának élére megválasztották Szirbik Imrét, de a feladatellátást irányító társulási tanács elnöki posztjára hiába jelölték háromszor, úgy sem kapta meg az elegendő szavazatot, hogy nem volt vetélytársa. Információink szerint december 19-ére hívták volna össze a tanácsot, de az ülés elmaradt. Szabó István ügyvezető elnök, Derekegyház polgármestere érdeklődésünkre úgy fogalmazott: a mostani áldatlan állapot, amit mielőbb kezelni kell. Szerinte Szentes és Szegvár első emberének megegyezésre kell jutnia, ehhez minden segítséget megad. Ugyanakkor a labda most másutt pattog, hiszen az érvényes jogi szabályozás szerint ő nem hívhatja össze a tanácsot – ezért is maradt el néhány napja az ülés.

Olvasóink írták

 • 6. picipest 2010. december 23. 10:23
  „ahelyett hogy már rég megegyeztek volna, megy a politikai szarakodás.az, hogy mi lesz a kistérséggel, meg az ott lakókkal, nem érdekes.értünk vagytok politikusok, nem fordítva,fogjátok már fel!!!!!”
 • 5. Power 2010. december 22. 17:58
  „"a kistérség fejlesztési tanácsának élére megválasztották Szirbik Imrét, de a feladatellátást irányító társulási tanács elnöki posztjára hiába jelölték háromszor, úgy sem kapta meg az elegendő szavazatot, hogy nem volt vetélytársa"

  Szirbik elég nagy mellénnyel nyilatkozgatott minden az önkormányzati választás után.”
 • 4. Teutatas 2010. december 21. 18:15
  „Mondjuk a ....-i polgármester is addig volt Szirbik mellett amíg MSZP-s hatalom volt, most kiadta a parancsot a 180 fokos fordulatra. Rendes emberek ezek amíg van egy MSZP-s akit szapulni lehet, utána majd egymásnak esnek.”
 • 3. studyfy 2010. december 21. 17:53
  „Legyen Gémes a főnök, a fene se bánná, legfeljebb egy miniszter majd megint meglátogatja Szegvárt. Csak legyen egyenes. Mert az nem módi, hogy a szóbeli ajánlásnál még azt javasolja, hogy legyen a másik az elnök, a titkos szavazáson pedig betart neki. És ezt kétszer csinálta meg.”
 • 2. becsei.sandor 2010. december 21. 11:11
  „Gémes László Szegvár polgármestere nagyon elvállalnálalná,csak a kutya se akarja rábízni. Így hát romoljon
  ott a pénz ahol van,sőt, dögöljön meg a szomszéd tehene is. Bár ismétlen,Gémes László Szegvár polgár-
  mestere nagyon elvállalná,magát arra nagyon alkalmasnak tartja,sőt küldetéstudata van. Talán már csak
  azt nem tudja hova is küldték ?”
 • 1. baltazar 2010. december 21. 09:04
  „Mi a célja a 3 polgármesternek ezzel? Miért nem jó Sz.I. a posztra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös lopások Szentesen

Szentes - Az elmúlt héten három magánházban is úgynevezett trükkös lopás történt. Tovább olvasom