Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Torzó a szentesi belvárosban

Szolgáltató- és üzletház építésére kért engedélyt még 2001-ben egy szentesi vállalkozó, miután megvette a főutcai telket az önkormányzattól. A városközpontban lévő területen évek óta áll az építkezés. Tavaly lejárt a nevét titkoló tulajdonos építési engedélye. Az Elektrofil Kft. ügyvezetője fogadkozik, befejezi a házat. Előbb azonban új építési engedélyt kell kérnie.
A nevét titkoló tulajdonos szeretné befejezni a főutcai építkezést. Fotó: Balázsi Irén
Pályázaton értékesítette a szentesi önkormányzat még 2001-ben a Kossuth és Somogyi Béla utcai saroktelket. A város megkötötte az adásvételi szerződést egy helybeli vállalkozóval, aki szolgáltató- és üzletházat kívánt építeni a telken. Az Elektrofil Kft. megkérte az építési engedélyt, és el is kezdődött a munka.

Évek óta azonban semmi sem történik a város frekventált helyén lévő telken, az építkezés félbemaradt. Az épületen egy tábla hirdeti, hogy „helyiségek bérleti joggal leköthetők".

A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: már 2005-ben felhívást küldtek a befektetőnek, hogy gyorsítsa fel az építkezést, és teljesítse a szerződésben vállalt kötelezettségét. Czirok Jánosné osztályvezető hozzátette: 2006 szeptemberében lejárt az építési engedély, ezért a beruházás befejezéséhez újat kell kérni. Az engedélyt öt évre adta ki a hatóság, és a vonatkozó előírások szerint nem lehet azt meghosszabbítani.

Az Elektrofil Kft. ügyvezető igazgatója annyit közölt: rajta kívül álló okok miatt csúszott a kivitelezés. A problémák a magyar építőipar anomáliáiból adódtak, továbbá a nagy méretű monolit vasbeton szerkezetek szerelési munkái is nehezítették, késleltették az építkezést. Azt mondta a nevének elhallgatását kérő igazgató: mindenképpen befejezi a beruházást, hiszen neki ez az érdeke. Mindenesetre igényes kivitelezésű, precízen elkészített épület lesz. Azt szeretné, ha az üzletház a város egyik színfoltja lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermektartásért perel Diána apja

Gyermektartási pert indít a nyáron titokzatos körülmények között eltűnt Koncz Judit ellen egykori… Tovább olvasom