Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Tovább bővül a fizetős parkolók száma Szentesen

Szentes - Július 20-ától bővül a fizetős parkolási zóna Szentesen - határozott tegnap az önkormányzat. Az ülésen arról is döntöttek, hogy a sportlétesítmények felújítása érdekében 30 millióra pályázik a város.
Mivel Balogh Szabó Gábor munkahelyi elfoglaltságai miatt lemondott, helyére Gerendi Norbertet választották meg a városfejlesztési bizottság külsős tagjának a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén. A város 2008-as költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámoló megvitatásakor elhangzott: összesen 1 millió forint forráshiánnyal zárta az elmúlt évet az
önkormányzat. Kozák János, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy mindezt azzal tudta elérni Szentes, hogy növekedtek a helyi szolgáltatási díjak, a szentesiek nagyobb terhet vállaltak, az intézmények felújítására pedig nem fordítottak pénzt. A képviselő úgy fogalmazott: ez az elszegényedés büdzséje volt, és ezt a rászorulók számának növekedése is jelzi. Szirbik Imre polgármester dicséretnek vette a hozzászólást, mondván, úgy gazdálkodott az önkormányzat, hogy a szegényeken is segíteni tudott, és számos fejlesztési beruházást indított el. Az anyagot elfogadták, de a vitában arra is kitértek, hogy a hulladékszállítás és a szennyvízkezelés is drágulhat majd Szentesen, a szeméttelep ugyanis hamarosan megtelik, a szennyvíztisztítót pedig korszerűsíteni kellene mihamarabb.

A fizető parkolási zóna bővítésének indoklásaként a polgármester azt emelte ki, hogy terhet nem jelentene az ott élők számára, a korhűre visszaállított Kiss Bálint utcát pedig nem lenne szabad parkolónak használni. Horváth István leszögezte, nem támogatja a zóna kiterjesztését, de ha a többség megszavazza, indítványozza, hogy az új fizetős utcákban a mostani díj feléért lehessen parkolni, illetve az övezetben székelő vállalkozások is kapják meg a lakóknak ajánlott kedvezményt. Javaslatait leszavazta, a bővítésről szóló előterjesztést viszont elfogadta a többség, így július 20-ától a városközpont legnagyobb részén fizetős lesz a parkolás Szentesen.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy mindegyik általános iskola indíthat első osztályt, a Damjanich János tagiskola is, ahová csak 13 gyermeket írattak be a szülők. A sportlétesítmények felújítása is napirendre került: a
város 3 tízmilliós pályázatot nyújt be a sporttelep salakos pályájának és kerítésének felújítására, az uszodai lelátóépületben edzőterem kialakítására, illetve a teniszpálya öltözőjének korszerűsítésére.

Olvasóink írták

 • 9. Power 2009. május 08. 15:56
  „A fővárosi fizetőövezetek bővítése ellenére sem vezetik be a fizetőparkolást Budapesten a III. kerületben (Óbuda-Békásmegyer). Pedig hol áll Szentes a fővároshoz képest....”
 • 8. westwood 2009. május 07. 15:46
  „ez itt hatalmas babylon, szerintem legyen biciklitároló-parkolódíj is
  fizess paraszt úgyis annyi pénzed van faszom.”
 • 7. Zander55 2009. április 27. 06:27
  „Nem tudom mi a célja a semmittevő városatyáknak a parkolási övezet kibővitésével? Nem tudom a beszedett díjat mire fordítják? Az út hálózat korszerűsítéére biztos nem. Ha az egészséges életmódra való ösztönzés a cél, akkor alakítsanak ki kerékpár utakat.”
 • 6. dragboyz 2009. április 26. 10:47
  „Így is minden valam sikert elért szentesi elhúz innen, ezek után meg miért maradjon? Lehetetlenné akarjak tenni a várost? Ez most kinek érdeke?”
 • 5. KovácsPistike 2009. április 25. 18:11
  „Van egy jó tippem Szentesnek. Szigorítsák meg a kutyagumi utáni bírságolást. Londonban keményen büntetik., akár 300 000 Ft-os bírságot is fizethet aki a kutyája melléktermékét nem szedi fel. A parkolási díj többszörösére szert tehetnének.”
 • 4. szbarat 2009. április 25. 17:13
  „Annyira nevetséges az egész parkolási rendszer Szentesen, hajrá hajrá ki kell bővíteni a fizetős rendszert.
  Erre van sok ész, hogy miképpen húzzuk le a polgárokat még jobban anyagilag.
  Munkahelyet kellene teremteni a városban, ide kellene telepíteni termelő vállalatokat, ami több 100 embernek adna munkát ,nem a szuper, hiper bevásárlóközpontokra gondoltam. Jó, lenne már egyszer ilyen jellegű hírt is olvasni.”
 • 3. Power 2009. április 25. 12:07
  „2-nek: "ezt parkolódíjnak hívják" - Szerinted a díj parkolni szokott? :)
  Ebben az országban olyan gyenge lett az értékteremtés, hogy mára minden a szolgáltatásokra épül.
  A parkolási díjat más országokban szolgáltatások ellenében kérik, pl. őrzik és vigyáznak az autódra.
  Nálunk csak a pénzt szedik be szolgáltatás nélkül. Mi ez, ha nem pénzbehajtás?
  A parkolási díjakkal jól jártak a parkolási társaságok és saját zsebre dolgozhattak az ellenőrök.
  Ha közterületen pl. megállok, ott miért nem szednek parkolási díjat?”
 • 2. Nyasi 2009. április 25. 11:20
  „Ki privatizálja a közterületet?
  Közterületen megállásért van olyan hely, ahol fizetni kell, ezt parkolódíjnak hívják. És más országban is létezik.”
 • 1. Power 2009. április 24. 19:57
  „"Horváth István leszögezte" - A képviselő úr eddig is megszavazta a közterület "privatizálását". Szolgáltatások nélkül fizetni kell ha a közterületen megállok. Más országokban nem így működik ez. A pénzbeszedésen és az ország eladósításán kívül értenek még valamihez a régi káderek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágocsi vita az óvoda miatt

Nagymágocs - Tiltakoznak a szülők az óvodai csoportösszevonás miatt. Négy csoportból három lenne… Tovább olvasom