Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Ügyészségi megrovás az iszappakolás miatt

A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint bírsággal sújtották.
– A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet helyezett el szabálytalanul – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a vádhatóság gondatlanságból elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség miatt intézkedett a cégvezetővel szemben.

2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a cég a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján. A cégvezető az ügyészség közlése szerint nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani.

– A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották – közölte a szóvivő.
Az ügyészség a gyanúsítottal szemben – tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire – megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma nyílik a Tornyai-tárlat Szentesen

Rendhagyó események tanúi lehetünk: a napokban Koszta-kiállítás nyílt Hódmezővásárhelyen, most pedig Szentes mutathat be egy Tornyai-tárlatot. Tovább olvasom