Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Vakokat segít a szentesi diákok által készített robot

Szentes - Egy interneten megjelent felhívásra „kattantak rá" a szentesi Pollákban, és beneveztek az országos robotkészítő versenyre.
A kiírás szerint a diákoknak hasznos és ötletes robotot kellett összeállítani és megszerkeszteni egy adott készletből. Kis Szabolcs, Szekeres Tamás, Mészáros Zsolt és Bódi Imre Zsolt együtt alkotta meg a Braille-írásra képes gépet. A fiúk magyarázata szerint a vezérlő menüben rögzített ábécé alapján a Braillebetűket gyártja le a gép egy fehér szalagon, amit a látássérültek és vakok el tudnak olvasni. Az országból hetvenöt csapat nevezett, ezek közül végzett második helyen a Pollák. A szentesi fiúkat csak az Apáczai-Csere János Gyakorló Gimnáziumának csapata előzte meg. A fővárosiak kártyaosztó robotot készítettek, kártyapartikhoz.

A Pollák-középiskola csapata az országos építőversenyen ért el második helyezést. Fotó: Tésik Attila
A Pollák-középiskola csapata az országos építőversenyen ért el második helyezést. Fotó: Tésik Attila

A szentesi srácok a második helynek is nagyon örülnek, és nagyon büszke rájuk informatika szakos tanáruk, Koós Zoltán. A második helyre érdemes alkotást Budapesten hagyták: a Millenniumi Parkban, a Jövő Házában állították ki. Jutalmuk – a dicsőség mellett – egy televízióra alkalmazható játékkonzol. Az iskolában a látó és halló robot társaságában fényképeztük le őket, természetesen ezeket a szerkezeteket is ők készítették.

Olvasóink írták

 • 3. Pinyó 2008. május 23. 09:37
  „Gratulálok! Ügyesek voltatok srácok! :) Ja és Wakee 4ever! :D”
 • 2. városi 2008. május 22. 10:56
  „Gratulálok! Ügyesek vagytok. S igaza van az előttem szólónak, egy kártyapartira való gép hogy előzhetett meg egy ilyen jó kis eszközt? Nekünk TI vagytok az elsők”
 • 1. Lné 2008. május 22. 10:36
  „Gratulálok a fiúknak. Csak az ítészeken csodálkozom, hogy hasznosabb, okosabb találmánynak tartottak egy kártya osztó szerkentyűt a Braille írásra képes robotnál. Remélem ez nem vette el a kedveteket a további próbálkozásoktól.
  Gratulálok az iskolának is, hogy ilyen szuper srácokat okítottak.
  Csak így tovább. Lné”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ausztriai Eb-re készül a táncospár

Szentes - A szegedi lány és a szegvári fiú a szentesi Szilver egyesület színeiben vezeti az országos… Tovább olvasom