Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Visszatértek Szentesre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei betegek

Szentes - Módosították a szentesi kórház ellátási területét: most már hivatalosan is ide tartoznak a tiszazugi – kunszentmártoni, szelevényi és csépai – betegek. Várkonyi Katalin főigazgató azt szeretné, ha az ágyszámot is ehhez igazíthatnák.
Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részének lakói évtizedek óta a szentesi Dr. Bugyi István kórházban gyógyultak. Ezt a hagyományt változtatta meg az április 1-jén hatályba lépett struktúraátalakítási állami intézkedés az egészségügyben, ennek eredményeként kapott kiemelt státust a szentesi kórház. Ugyanakkor megváltoztatták az ellátási területét is: a tiszazugi térség áprilistól már nem tartozott ide. Kunszentmárton, Szelevény és Csépa lakosságáról tavasz óta a szolnoki Hetényi Géza kórház volt köteles gondoskodni. Szűcs Lajos szentesi alpolgármester lapunk érdeklődésére közölte: a tiszazugi betegek továbbra is a Kurca-parti település kórházába jöttek, ahol fogadták is őket, csakhogy az intézmény nem kapott utánuk támogatást az egészségbiztosítótól. Az alpolgármester felkereste a tiszazugi települések vezetőit, hogy nyilatkozzanak arról: az ottani lakosok a szentesi kórházhoz akarnak-e tartozni. Az említett három helység után e héten Tiszasas polgármestere is jelezte, hogy azt szeretnék, ha itt látnák el a betegeiket.

Tiszazugi betegeket is fogadnak a szentesi kórházban.
Fotó: Tésik Attila

A tiszazugi települések a szentesi kórház ellátási területének mintegy 18 százalékát adják, és idén április óta több mint 800 Jász-Nagykun-Szolnok megyei páciensről gondoskodtak itt. Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke ezért megállapodást kezdeményezett a szolnoki kollégájával az ellátási terület módosítása érdekében. Az egyezség létre is jött közöttük, így a tiszazugi térség lakóinak gyógykezelését is finanszírozza a biztosító.

Lapunk kérdésére arról tájékoztatott Várkonyi Katalin, a szentesi kórház főigazgatója, hogy az ÁNTSZ határozata december 5-étől hatályos a kunszentmártoni, szelevényi és csépai páciensekről való ellátási kötelezettségről. Hozzátette: így 15 ezer lakossal emelkedett az ellátásra szorulók száma. Azt azonban nehezményezik, hogy az ágyak számát nem növelték ennek arányában az illetékes állami szervek.

Elmondása szerint főleg a belgyógyászaton és a baleseti sebészeten indokolt az ágyszám és az ehhez tartozó anyagi juttatás emelése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a biztos a szentesi kórházban

Szentes - Elfogadta a Csongrád Megyei Közgyűlés az ötmilliárdos kötvénykibocsátással kapcsolatos szerződési feltételeket, az összeg februártól áll az önkormányzat rendelkezésére. Tovább olvasom