Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Vitte a pálmát a golfozó lány

Első helyezést ért el a szentesi Földi Anikó fodrász a Mezőtúri Fodrász Verseny egyik mesterkategóriájában, címlap témában: golfszett, a fű, a kék ég és koktélruhás hölgy találkozott a vászna előtt. Az összhatás és a modell frizurája egyszerre volt meghökkentő és egyedi.
Amikor Földi Anikóval találkoztunk, éppen virtuális frizuratervezést végzett egyik páciense számára, majd hajfestésről konzultáltak és diagnosztizált: a szakszavak és kódok röpködtek, és mire festésre került a sor, megtudtuk, diagnosztizálás nélkül nem érdemes frizurakészítéshez kezdeni.

A haj diagnosztizálása az erősen roncsolt hajvégek kezelése, fejbőr feltérképezését és természetes hatóanyagú termékekkel való gyógyító eljárás alkalmazását jelenti- tudtuk meg Anikótól, aki 9 éve fodrász, de a szakma visszatérőjének tekinti magát: három kisgyermek után ismét tanulásra adta fejét, frissítette szakmai tudását, újabb trendeket, technikákat tanult meg és versenyekre kezdett járni.

A fodrász dolga annyi, hogy a vendége egyéniségére hangolódva alkosson - vallja Anikó.
A fodrász dolga annyi, hogy a vendége egyéniségére hangolódva alkosson - vallja Anikó.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A befektetett energia meghozta gyümölcsét, hisz nemrég a Nemzetközi Hajfonó Bajnokságot nyerte meg, augusztusban pedig olyan kompozícióval tarolt Mezőtúron, ahol kategóriájában kivívta magának az első helyezést: a koktélruhás modell (Béni Szilvia) frizurájában a cipzár „bújtatta" a göndör fürtöket.

A fodrászversenyeken az ember művészi énjét veheti elő, kreativitás, képzelőerő, tudás adódik össze egy-egy megmérettetésen- meséli Anikó, miközben fürgén jár a kezében az ecset. Egy felmérés szerint a brit férfiak zöme a nők haját nézik meg először, ezért is jó tudni, hogy ősszel a rezes árnyalatok, a rezes melír jön divatba, de a hullámos és egyenes haj töretlensége változatlan marad.

- Mindig fodrász akartam lenni, s mint minden szakmában, ebben is lehet és kell folyamatosan fejlődni. A nők a család mellett se tegyenek le álmaik megvalósításáról! Nehéz ezt összehozni, de nem lehetetlen. Nekem fontos a szakmai elismerés és a vendég elismerése is. Nem fogom a lányaimra erőltetni ezt a szakmát, egyszerűen csak támogatni akarom őket elhatározásaikban. Akkor tud megélni a szakmájából az ember, ha tisztességesen végzi a munkáját.

A jó alapanyagoknak ára van, és én csak természetes, káros anyagokat nélkülöző anyagokat használom. A kereskedelmi forgalomban minden hajfesték tartalmaz ammóniát és PDA-t (ez egy aromás amin), melyek beépülnek a szervezetbe. Az otthoni hajfestés nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást, de ez elmondható a tojásról, a mézről és egyéb házi szerekről is. Persze, ha hisz bennük az ember, kenje a hajára, de a professzionális termékek nem hiába jöttek létre.

- A pénztárca komoly határokat szab a hajápolásban, ezért nem jó ítélkezni a lenőtt haj viselői fölött. El kell fogadni, hogy egyeseknek telik, másoknak kevésbé a rendszeres és minőségi fodrászkodásra. A fodrász dolga annyi, hogy a vendége egyéniségére hangolódva alkosson, és soha ne akarjon frizurát, színt vagy stílust a székben ülőre erőltetni- szögezi le a példaképének Fátrai Krisztinát, Hajas Lászlót és Tárnoki Lászlót tekintő Földi Anikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente kétszer kirándul a szentesi klub

Havonta egy klubfoglalkozást és évente két nagyobb kirándulást szervez a szívbetegek klubja. Tovább olvasom