Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Csak nézünk és... Filmszemle a ˝szuperhosszú˝ hétvégére, 5. rész

Letudhatunk hat napot úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról, s mást sem csinálunk, csak tévézünk. Dobja el a műsorújságot nyugodtan! Két menüvel is készültem! Válogasson ezekből, nem jár rosszul! Nézze ezt december 28-án!
A hat nap ugyan nem elég egy Szomszédok-maratonhoz, de a Csengetett mylord?-ot és Waczak szállót is kényelmesen meg lehet nézni, és akkor olyan „klasszikus karácsonyi mozisorozatok", mint a Keresztapa, A gyűrűk ura, az Alien, a Csillagok háborúja, a Halálos fegyver vagy a Vissza a jövőbe és a Monty Python csoport mozifilmjeinek kötelező elővétele is belefér.

De ha távirányítópárti, akkor lássuk, miből válogathat! Azt feltételezem, hogy kábeltévé előfizetése van, a legnagyobb csomag, de ebben a csomagban nincsenek benne a plusz pénzért nézhető elsősorban felnőttfilmeket sugárzó csatornák. S azt is vélelmezem még, hogy érdemben két-három óra körül tud leülni tévézni, s általában 12 órát tudja bámulni a dobozt. Ha szerencséje van, akkor későn kelt, és ma nem kell mennie sehová. Összeállítottam egy „ultizóknak" és egy „betlizőknek" csomagot, íme december 28. kínálata.


December 28., az ultizóknak

Kezdje a tévézést Vukkal! A tv2 úgy döntött, nem hibázik koradélután, 14.45-kor kezdi vetíteni mindenki szeretett kis rókáját.

Itt is itt van!

Pont van annyi idő (öt perc plusz a betűk és a reklámok), hogy a délutáni hizlaló nassolást összekészítse. Majd spuri be a szobába, 16.25, RTL Klub, a Majmok bolygója. A 2001-es rimék (sic) látható Kris Kristoffersonnal, Mark Wahlberggel, Tim Rothtal, Helena Bonham Carterrel. Ki hinné, de (majdnem teljesen) ugyanarról szól, mint az 1968-as eredeti, oké a nevek, karakterek is mások: egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre egy bolygón, ahol nem sokkal később menekülő emberek között találja magát. Mintha a feje tetejére állt volna a világ: e különös bolygón az ember az alacsonyabb rendű faj, akik ellen az erős, uralkodó majmok hajtóvadászatot rendeznek. Leo Davidson kapitány váratlan megjelenése kihívás a status quo ellen és az első lépés egy forradalmi változás felé.

Majmok bolgyója - a 2001-es változat, eredeti, angol nyelvű előzetes

Nézzen bele nyugodtan valamelyik vérhíradóba, majd nézzen még egy mesét – rendeset – a tv2-n! 19.00: Túl a sövényen! Shrek és a Madagaszkár „mentén" készült animációs filmmel nem lehet öngólt lőni. Nem is tették meg az alkotók. És ön sem teszi meg, ha ezt választja.

Túl a sövényen

Válassza ezután a magyar filmgyártást! Duna TV, 20.50-től A dunai hajós, két részben, egymás után. Az 1876-os a sigmaringei horgászverseny győztese Borús úr, alias Ladko, a bolgár nemzeti függetlenség harcosa fogadásból végig ladikozik a Dunán, a Fekete-tengerig. Természetesen célja az, hogy eljusson a bolgárokhoz, akiknek fegyvert és pénzt visz. Jager úr, a rendőrnyomozó mellészegődik mert gyanús neki, hisz a Duna mentén több kastélyt kirabolt bizonyos Ladkó és bandája. A valódi Ladkót, Borus urat figyelik, sőt feleségét az igazi rablóbanda vezére Striga hajójára csalja, hogy ott házasságot kössön vele. Mindenki úgy tudja ugyanis, hogy Ladkó már nem él. A második rész pedig erről szól: Borus Demeter alias Ladko ellen a nyomozás tovább folytatódik, miközben ő szökni próbál a börtönből. Jäger kilétét már tudja, hiszen olvasta az újságban. Jäger úr előtt is megvilágosodik, hogy a sorozatos rablások elkövetője nem azonos Ladkóval. Ladko végül eljut a Fekete-tengerig, és visszaszerzi a bolgár hazafiak összegyűjtött pénzét, ékszereit, és megvásárolja az ellenállás fegyvereit.

Pihenjen egy kicsit, nyugodtan egye ki késő este a hűtőt, hiszen csak 23.30-kor kezdődik a mai utolsó ulti-ajánlat: Köszönjük, hogy rágyújtott! az m1-en. „Az, aki egy filmben cigarettázik vagy pszichopata, vagy európai" – állítja Nick Taylor, a sikeres PR szakember. Nick egy kellemes, jóképű, elvált karrierista, aki imádja a fiát, munkaidejét pedig a dohányipar szolgálatában tölti. Vezető szóvivőként szinte a lehetetlent kell véghezvinnie: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban. Ennek ellenére Nick remekül lavírozott eddig ebben a legkevésbé sem irigylésre méltó munkakörben. Szellemes és gyorsbeszédű, szinte ördögien sármos – néhányak szemében maga a sátán, aki bármikor képes elhárítani az ellene és munkatársaira irányuló támadásokat találó és találékony rögtönzéseivel. Az idők azonban változnak és a rájuk nehezedő nyomás hatására a dohányipari cégek egyre inkább úgy érzik, hogy reklámtevékenységüknek befellegzett. Úgy tűnik minden összeesküdött Nick ellen: tudományos kutatások egyértelműen bizonyítják a dohányzás egészséget károsító hatását, hovatovább halálos természetét; a fiának olyan apafigurára van szüksége, akire felnézhet; ráadásul Marlboro Man is haldoklik és kész lerántani a leplet a tüdőrákról. A helyzet csak fokozódik és Nick kénytelen szembenézni a helyzetével: vagy megadja magát a körülményeknek, vagy szellemi energiáit összeszedve saját javára fordítja a helyzetet.

Köszönjük, hogy rágyújtott! - eredeti, angol nyelvű előzetes

December 28., a betlizőknek

A betliző délutáni háromkor kezd a Universal Channelen a Vihar Seattle-ben amerikai katasztrófafilmmel. A NASA tudósának, Tomnak (Esai Morales) Seattle-be való költözése a nyugalmas családi élet reményében, látványosan visszaüt ebben az epikus katasztrófafilmben. Miután a katonaság lelő egy UFÓ-t, ez időjárási jelenségek furcsa sorozatát indítja el – földrengések, tornádók és heves villámviharok sorát. Miközben Seattle veszélyben van, Tomnak és családjának együtt kell dolgoznia, hogy megmentsék a várost, mielőtt az anyatermészet végleg elpusztítaná.

UFÓ-k, UFÓ-k, UFÓ-k! Vagy valami más...

Ha túlélte az UFÓ-támadást, kapcsoljon a Viasat3-ra! Azt beszélik, 17.10-től, a főszerepben Jennifer Aniston és Kevin Costner, akik, persze, picit összejönnek: Sarah, a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője. Életszerű, mi?

Kevin Costnert azért lehet irigyielni...

Eztán Liz Taylor, Geraldine Chaplin és Tony Curtis várja a Filmmánián! Nem lesz ideje még pisilni sem, amint vége a vígjátéknak, egyből kapcsoljon át! Este héttől indul a Kristálytükör meghasadt című krimi, Agatha Christie regényének adaptációja! Persze, hogy Miss Marple nyomoz: egy korábban sikeres, ámde idegösszeroppanása után lecsúszott és majdnem elfeledett színésznő végre újra főszerepet kap egy nagyszabású filmben. A forgatás nyitópartija azonban majdnem botrányba fullad, amikor a filmcsillag megtudja, hogy a másik főszerepet az egyik legnagyobb riválisa, egyben halálos ellensége kapta. Amikor pedig egy rajongója véletlenül beleiszik a poharába, majd holtan esik össze, mindenki azt gyanítja, hogy valaki a színésznő életére tör. A gyilkosság helyszínére érkezik Craddock felügyelő és a nagynénje, Miss Marple, aki azonnal felfigyel néhány felettébb gyanús körülményre és elkezdi felgöngyölíteni a szálakat.

Kristálytükör meghasadt - hát igen, így csak két nagyágyú "szeretheti" egymást...

Majd nézzen shootereket! Fem3, 21.10: Ellenség a kapuknál. Zajcev vs. König. Hitleri Németország vs. „dicsőséges" Szovjetunió. Sztálingrádban, ahol egyébként a Tigrisek és a T34-esek az igazi urak két mesterlövész akarja megnyerni a csatát. Nyilván teljes képtelenség, de aki játszott már bármilyen valós idejű stratégiai, háborús játékot, az tudja, a legjobb, legélvezetesebb kampányok mindig a mesterlövészes pályák, feladatok.

Zajcev, aki híró lett - eredeti, angol nyelvű előzetes

Lefekvéshez, elalváshoz a Mennyből az ördög című horror-vígjátékot ajánlom 23.35-től az RTL Klubon. Egyszerűen rémes: Télapó (Bill Goldberg) az ördög fia, aki egy elvesztett fogadás miatt kényszerült a jóságos, adakozó szerepbe. Viszont letelt az ezer évnyi szenvedés, s eljött az ideje, hogy most mások szenvedjenek. Télapó célja, hogy bosszút álljon azon az angyalon, aki ilyen szenvedésre ítélte. Nicholas Yuleson (Douglas Smith) megtudja, hogy az ő nagyapja (Robert Culp) az az angyal, akivel végezni akar a Télapó. A srác és barátnője, Mary (Emilie de Ravin) úgy döntenek, megállítják a Télapóból kivetkőzött ördögöt.

Köszönjük a BMW M-osztályt!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizarr melltetkót villantott Cara Delevingne - fotó

Az egyre népszerűbb brit model Barbadoson lazít az ünnepek alatt. Tovább olvasom