Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Díjat kap az állatvédőktől a Noé rendezője

Díjjal tünteti ki a Noé című film rendezőjét, Darren Aronofskyt a HSUS, amiért az amerikai rendező nem használt élő állatokat az idén megjelent bibliai témájú mozi forgatásakor.
Díjjal tünteti ki a Noé című film rendezőjét, Darren Aronofskyt az Egyesült Államok Állatvédő Ligája (HSUS), amiért az amerikai rendező nem használt élő állatokat az idén megjelent bibliai témájú mozi forgatásakor - jelentette be a héten az állatvédő szervezet.

A Fekete hattyú című pszichothrillert is jegyző Aronofsky szerint az általa elképzelt bibliai állatvilág bemutatásának legegyszerűbb és leghumánusabb módja a vizuális effektek alkalmazása volt.

A filmrendező közleménye szerint az első pillanattól fogva nyilvánvaló volt, hogy az állatokra veszélyt jelentene a forgatás. Mint hozzátette, az élő állatok bevonását amúgy is nehezen lehetett volna összeegyeztetni egy olyan filmmel, amely a világ első természetbúváráról, Noéról szól, aki a bolygó összes fajának megóvására és gondozására törekedett.

A 45 éves Aronofsky az állatvédő liga Humánus Filmrendező díját veheti át a szervezet novemberi jótékonysági gáláján New Yorkban. Az idén márciusban bemutatott Noé című mozi, amely igencsak vegyes kritikákat kapott, ez idáig összesen 359,2 millió dollár globális bevételt hozott.

A HSUS szerint a film remek példája annak, hogy az állatok anélkül is lehetnek egy szórakoztatóipari produkció részei, hogy ezzel a jólétüket kockáztatnánk. Az állatok filmekben és televíziós produkciókban való szerepeltetése, illetve a velük való bánásmód kiemelt téma lett az elmúlt években.

Két évvel ezelőtt az HBO csatorna a többek közt Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készült Befutó (Luck) című sorozatát volt kénytelen lefújni, miután már a harmadik ló pusztult el a széria miatt, és az állatvédők hevesen tiltakoztak a produkció ellen. Az amerikai filmekben és televíziós produkciókban szerepeltetett élő állatok kezelését egy különálló szervezet, az American Humane Society felügyeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Elvis Presley leghíresebb fotósa

Wertheimer 85 évesen halt meg New Yorkban. A fotós 26 éves volt, amikor elkezdte fotózni az akkor… Tovább olvasom