Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Egy hivatalosan halott is indul az elnökválasztáson, hogy bizonyítsa: él

Egy hivatalosan 9 éve halott férfi is indul az indiai elnökválasztáson, hogy bizonyítsa: él.
A 32 éves Szantos Kumar Szingh 9 esztendeje próbálja meggyőzni a hatóságokat arról, hogy nem halott, ám mindhiába. A szakácsként dolgozó férfi magas kasztba tartozó család sarja, famíliája pedig halottnak nyilvánította 2003-ban, mert feleségül vett egy rangján jóval aluli, a legalacsonyabb kasztba, az úgynevezett érinthetetlenekébe tartozó nőt.

A rokonság elkergette a férfit - természetesen pária párjával együtt -, aztán a rendőrségen hivatalosan bejelentette, hogy eltűnt. Ez a feljegyzés szolgált később Szingh halotti bizonyítványának alapjául. A família még a halotti torát is megrendezte, és - a szokásnak megfelelőn - alamizsnát osztott szegényeknek az alkalomból, így még többen hitték valóban halottnak - olvasható a The Daily Telegraph című brit napilap honlapján.

A férfi megpróbált a helyi rendőrségtől segítséget kérni, ám csak halálos fenyegetést kapott.

"Most még csak papíron vagy halott, de ha nem kotródsz el a faluból, tényleg az leszel!" - idézte Szingh a rendőröket.

A férfi Delhiben is elment a rendőrségre, ám ott azt mondták, csak akkor foglalkozhatnak vele, ha elkövet valamilyen bűntettet. Szingh-nek ehhez nem volt kedve, inkább levelet írt a miniszterelnöknek kanosszájáról, de választ nem kapott, így továbbra is halott maradt.

Végül megfogant a hivatalosan halottban egy életre való ötlet: kitöltötte az elnöki tisztségre pályázók jelölési dokumentumait. Ha netán nyerne - amire vajmi kevés esélye van -, akkor feltehetően hatalmában állna élőnek nyilváníttatnia magát, ám Szingh nem akar elnök lenni, csupán hivatalosan is élni. Feltehetően így is sikerül ezt elérnie, elvégre mint pályázóval számolnia kell a hatóságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermeket vár Reese Witherspoon!

A kétgyermekes színésznő nem árulta el sem a baba nemét, sem a születés várható időpontját. Tovább olvasom