Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Egyre több külső helyszínen forog a Hacktion

Minimálisra csökken a stúdióban forgatott jelenetek száma és egyre több lesz a külső helyszín az M1 Hacktion - Újratöltve című bűnügyi sorozatában.
A nagy Bokszmeccs című, júniusban adásba kerülő rész jeleneteit, egy kisvilágbajnoki címmérkőzést forgatott hétfőn a fővárosi Jégszínház bokszcsarnokában a produkció stábja. A jelenetek felvétele a magyar sorozatgyártásban a helyszín, a statiszták, a felkészülés és a látvány szempontjából egyaránt egyedülálló - mondta el az MTI-nek Kálomista Gábor, a sorozat producere.

Az epizódban Roli (Varga Ádám) Dusan szerb bajnokkal (akit Görbics Gábor kick-box Európa-bajnok alakít) mérkőzik meg, és egy jól irányzott ütéssel a padlóra küldi, így szerezve meg a kisvilágbajnoki címet.

A harmadik évad óta több nagy változáson ment át a sorozat: nemcsak a főszereplő személye lett más, hanem a sorozat a korábbihoz képest sokkal reálisabb lett, sokkal inkább a mai magyar valóságban játszódik, amellyel a nézők is könnyebben tudnak azonosulni - fejtette ki a forgatás helyszínén Fonyó Gergely vezető rendező az MTI-nek.

Egyre több külső helyszínen forog a Hacktion. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

"Minden epizódban egy külön történetet dolgozunk fel, amelyeket egyre többször tudunk külső helyszíneken forgatni. Ennek köszönhetően talán ismét visszatérhet a magyar televízióba az a minőség és látvány, ami elengedhetetlen lenne a televíziós sorozatoknál" - mutatott rá a rendező. Kifejtette, hogy bár külső helyszínen forgatni komoly szervezést és jóval több anyagi ráfordítást igényel, de ha ez meglátszik a látványon, azt a nézők is nagyra értékelik.

"A magyar néző is megszokta, hogy kiemelt látványt kap a külföldi produkcióknál. Ha ez nincs meg, egyszerűen elkapcsol, mert nem azt nézi, hogy ez egy sokkal kisebb költségvetésből megrendezett magyar produkció, hanem azt, hogy nem látványos. Egyszerűen elengedhetetlen, hogy lépést tudjunk tartani a konkurenciával" - mondta Fonyó Gergely.

Kiemelte: olyan valós bűnügyeket dolgoznak fel, amelyekről az emberek a hírekben hallanak. "Ez a rész például a sportfogadási csalást és korrupciót mutatja be" - jegyezte meg Fonyó Gegely.

Egyre több külső helyszínen forog a Hacktion. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

Varga Ádám három héten át készült a meccs jeleneteire, sokat edzett és filmbeli partnere is nagy segítségére volt egy bokszoló hiteles megformálásban. "Gimis koromban egy hónapig jártam le terembe, de igazából az elmúlt három hét intenzív edzései segítettek abban, hogy el tudjam játszani hitelesen a figurát. Úgy kellett mozognom, mint egy profi bokszolónak, főleg úgy, hogy az ellenfelem, Görbics Gábor profi bunyós volt, akit ebben a részben ki kellett ütnöm" - részletezte a színész az MTI-nek.

A kick-box Európa-bajnok úgy vélte, hogy Varga Ádám nagyon jól teljesített a felkészülések alatt és mivel szinte végig improvizáltak az ütések tekintetében, volt néhány pofon, "ami azért becsúszott" - vallotta be. "Életszerűnek kellett lennie a jelenetnek, ezért gyorsasággal próbáltam élethű hatást kelteni, de súly és erő nélkül ütni, hogy ne legyen sérülés" - árulta el Görbics Gábor, aki hozzátette: őt még sosem ütötték ki, de megpróbálta beleélni magát abba, hogy milyen az, amikor valaki összeesik egy ütés erejétől.

Egyre több külső helyszínen forog a Hacktion. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

Kálomista Gábor producer elmondta: tárgyalások folynak arról, hogy külföldön is értékesítsék a produkciót, amely egyre inkább hasonlít ahhoz, amit korábban megálmodtak. "Mostanra összeszokott a csapat, a stáb, az írók és a forgalmazók is. A minőséget előbb utóbb meg fogja becsülni a közönség is. Egy sorozatnál megpróbál mindenki költséghatékonyan dolgozni, de ez sokszor nem hozza meg a kellő hatást. Pénzt kell fordítani arra, ha minőséget akarunk nyújtani a nézőknek" - emelte ki.

A producer a stábról azt mondta: nagyon jó gárdával dolgoznak együtt és egyre több neves magyar színész jelezte, hogy szívesen játszana a sorozatban. "Ez is azt mutatja, hogy kezdi elfogadni és szeretni a produkciót a szakma és a nézők egyaránt" - mutatott rá a producer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Édesszájú˝ tolvajok: 5 tonna Nutellát loptak el

Az eset a németországi Hessen államban történt hétfőre virradóra, a tolvajok egy kamionból emelték… Tovább olvasom