Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kedves Róbert, ön nyert, de fizetnie kell érte - itt a legújabb átverés

Néhány napja került fel Youtubera egy hangfelvétel, ami azt bizonyítja, hogy a telefonos csalók kora még nem járt le. A hívott fél nyert 125 ezer forintot, azonban fizetnie kell azért, hogy megkapja az összeget.
A Papp Tamás álnéven bemutatkozó férfi a Telenor Szerencsejáték Zrt. munkatársaként hívja fel Róbert figyelmét arra, hogy nyert a cég egyik számítógépes sorsolásán. A hitelesség érdekében még azonosítószámot is mond, majd közli a szerencsés nyertessel, hogy hamarosan 125 ezer forint üti a markát. Mivel az ügyfél nem rendelkezik bankszámlával, így marad a postai utalás. Ezért azonban el kell fáradnia a legközelebbi töltőállomásra, ahol regisztrálnia kell, és ki kell fizetnie a futár díját. 

Róbert feltehetőleg már a hívás elejétől tudta, hogy egy szimpla csalóról van szó, azonban ennél a pontnál mondja el a Telenor Szerencsejáték Zrt. munkatársának, hogy a hívást ő is rögzítette, és hamarosan befárad vele a rendőrségre. A hívás hátralevő részében már csak durva szidalmazások és fenyegtések hangzanak el mind a két fél részéről.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az új Top Gear teljes műsorvezetői stábja

Megvan az új Top Gear teljes műsorvezetői stábja
Nemzetközi stábbal indul újra a BBC televízió legsikeresebb, világszerte vetített autós műsora, a… Tovább olvasom