Subicz Gábor, Harcsa Veronika" />

Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Péterfy Bori & Love Band, PASO: Subicz a szimfónikusokkal hangszerelte újra a zenét

Subicz Gábor trombitaművész hangszerelte át a PASO illetve a Péterfy Bori & Love Band számait az MR Szimfonikusok számára.
A Péterfy Bori & Love Band és a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) összesen öt dalát hangszerelte át az MR Szimfonikusok számára Subicz Gábor, a PASO trombitása; az új köntöst kapott számok szeptember 8-án hangzanak el a Szimfonik Live 2.0 című koncerten a budapesti Millenárison.

"Adott volt, hogy a PASO két dalának szimfonikus átiratát én készítem el, hiszen a Sziget fesztiválon tartott tavalyi Szimfonik Live koncerten elhangzott számaink áthangszerelését is én csináltam. A Péterfy Bori & Love Band úgy jött a képbe, hogy Tövisházi Ambrus zenekarvezetőt régóta ismerem, és felkért a munkára" - mondta Subicz Gábor">Subicz Gábor, a PASO-ban Tony S néven trombitáló zenész az MTI-nek.


Tövisházi Ambrus billentyűs-dalszerző felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt akkori zenekara, az Amorf Ördögök remixversenyt írt ki, amelyet a Monchichi Potenciál nevű debreceni zenekar nyert meg, soraiban Subicz Gábor trombitással. Hozzátette: azóta tart közöttük a munkakapcsolat és a barátság.

Fotó: www.paso.hu
Fotó: www.paso.hu
Subicz Gábor kifejtette, hogy hat-nyolc éve foglalkozik aktívan hangszereléssel, egy időben dzsessz big bandek fúvósai számára, tavaly pedig a szigetes Szimfonik Live-koncertre a PASO két dalát, a System Connectiont és a Budapestet ültette át. Azóta több újabb hasonló megbízást kapott, még 2011-ben például ő hangszerelte át szimfonikusra a Magashegyi Underground közkedvelt dalait. Subicz egyedi zenei hangzást készített a Modern Art Orchestra, Harcsa Veronika és az Erik Sumo Band koncertjeire is.

Az MR Szimfonikusokkal közös mostani produkcióban tíz zenekar (a többi: Kiscsillag, Vad Fruttik, Heaven Street Seven, Irie Maffia, Compact Disco, Kistehén, Neo és Hősök) összesen 29 dala hangzik el a Közmédia Napján, szeptember 8-án a Millenárison az ingyenes koncerten. A próbák a Magyar Rádió 6-os stúdiójában zajlanak. A Péterfy Bori & Love Band az Ópium, a Vámpír és a Csodaidő című dalt választotta, a PASO az Elhagytam magamat, A Tenkes kapitányát és az Úszom az árral címűt.

"A Csodaidő a készülő harmadik lemezünkön lesz rajtam, az Ópium és a Vámpír pedig jól bevált koncertdal, mindkettő még a 2007-es első albumunkról. A mostani megszólalás kapcsán az volt az alapkoncepció, hogy a mi részünk és a szimfonikus zenekaré ne nagyon szóljon össze, inkább külön-külön játsszunk, egymást kiegészítve. Ez alól a Csodaidő képez kivételt, abban a számban egyébként tervezünk egy kis meglepetést is, mert a nem fúvós hangszeren játszó szimfonikusok szappanbuborékot fognak fújni" - fejtette ki Tövisházi Ambrus.


Mint mondta, korábban szimfonikus produkcióban nem vett részt, a Honvéd Férfikarral azonban készítettek közös dalokat az Amorf Ördögök-korszakban.

Subicz Gábor az MTI kérdésére elmondta: általában nem szerencsés, ha a pop-rockdalokat egyszerűen csak nyakon öntik egy szimfonikus mázzal és egyszerre szól a hegedű meg a gitárzúzás. "Az Ópium című dalban azért tapsolnak az MR Szimfonikusok, mert hasznosítani akartuk azt az időt, amikor éppen nem játszanak".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reagan elnök bőrébe bújhat Michael Douglas

Republikánus elnök, Ronald Reagan bőrébe bújhat Hollywood egyik liberális csillaga, Michael… Tovább olvasom