Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Videoklip készült a Katona József Színház Woyzeck-előadásához

Önálló filmnek is tekinthető videoklipet készített Woyzeck című előadásához a Katona József Színház: a klip az előadásban is hallható All the World is Green című számot dolgozza fel.
A dal a produkcióban Woyzeck szerepét játszó Keresztes Tamás és a feleségét alakító Jordán Adél előadásában hallható- olvasható a Katona József Színház MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Mint írják, az andalító, meditatív hangulatú számot Tom Waits és felesége, Kathleen Brennan jegyzi, és eredetileg Robert Wilson 2000-ben bemutatott Woyzeck-verziójához született. Az All the World is Green ezt követően az előadásban hallható több más számmal együtt a 2002-es Blood Money című albumon jelent meg.

A színház honlapjáról elérhető videoklipet a társulat színésze, Dankó István rendezte, az operatőr Tausz Gábor volt, a vágás Duszka Péter munkája. A felvétel a színházban készült.

Jordán Adél - Keresztes Tamás: All the World is Green from Katona József Színház on Vimeo.


"A felvételt igyekeztünk lehetőség szerint az előadás hangulatához igazítani. A fekete-fehér képek jelentős részét fejre szerelhető kamerával vettük fel, ezzel egy egyedi, különleges képi világot kívántunk létrehozni" - idézi a közlemény Dankó Istvánt.

Georg Büchner Woyzeck című művének zenés változatát november 4-én mutatta be a Katona József Színház Tom Waits zenéjével, Ascher Tamás rendezésében. Büchnernek (1813-1837), a német irodalom egyik legnagyobb hatású szerzőjének története valós eseményen alapul: 1821-ben Lipcsében Johann Christian Woyzeck borbély több késszúrással megölte barátnőjét.

A különös, látomásos szöveg, a sajátos, félelmetes és teljesen egyedi nyelvi világ, a szinte filmszerű jelenetezési technika, továbbá a szereplők átütő, lemeztelenített ábrázolása a modern dráma élvonalába emeli Büchner darabját. Robert Wilson és Tom Waits közös Woyzeck-adaptációjának ősbemutatója 2000-ben, a koppenhágai Betty Nansen Színházban volt. A Katona József Színház előadása a Woyzeck újra- és továbbgondolása. Az előadás április 1-jén, 12-én és május 6-án szerepel legközelebb a színház programján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatvanas éveket idézi Victoria Beckham fürdőruhája

David Beckham felesége a Bazaar címlapján pózol tőle rendhagyó öltözékben: inkább a hatvanas éveket… Tovább olvasom