Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Egy őrült ötlet gazdája: Váradi Zoltán

Az őrült ötletek napján a zsűri támogatását egy online röplabdaeredmény-megosztó alkalmazás nyerte el.
Váradi Zoltán Kecskeméten született, de Szegeden él amióta felvették az egyetemre. Programtervező informatikusnak tanul, mellette dolgozik is. Az ő és csapata nevéhez fűződik a Scoreshare nevű alkalmazás, amellyel mind a négy zsűritag tetszését elnyerte az Őrült ötletek napján.

- Érdekes ötletet mutattál be. Pontosan mi is a Scoreshare lényege?

- Mint röplabdajátékos, sokszor szembesültem azzal a problémával, hogy milyen nehézkes a pontokat menedzselni egy-egy mérkőzésen, főleg akkor, amikor egy amatőr tornán egy résztvevő csapatnak kell egy másik csapat mérkőzését vezetni. Mennyivel egyszerűbb lenne, főleg most a mobil eszközöknek a térhódításával, egy érintőképernyős telefonon ezt mind lemenedzselni. Így a jegyzőkönyvvezetés költségét meg lehetne spórolni, mert a mérkőzésvezető gondoskodhatna a pontok állásáról is. Innen indult ki az ötlet. Később felvetődött, hogy ha már úgyis vezetjük az eredményeket, megoszthatnánk az egész világgal, és egy weboldalon keresztül bárki más is követhetné. Ebből alakult ki a mai koncepció.

- Kik állnak még a projekt mögött?

- A cég, ahol dolgozom, a Pronovix segített. Itt merült fel először a Scoreshare egy ötletelős hétvége folyamán. Mindenki prezentálhatta azt az ötletét, ami szerinte a piacon hasznos lenne. Akkor ott az irodában mindenkinek tetszett, így egy három hetes sprint folyamán fejlesztettünk egy prototípust.

- Eddig milyen eredményeitek vannak?

- Nemrég léptük át az ezredik felhasználót. Ennek nagyon örültünk. Továbbá az extraligás bajnoki döntő első mérkőzését is közvetítették a Scoreshare használatával.

- Mik a távlati terveitek?

- Jelenleg csak röplabdára van felkészítve az alkalmazás, ezt minden sportágra szeretnénk kiterjeszteni. Főként labda és csapatjátékokra, de egyszemélyes sportokra is, mint a pingpong vagy a tenisz. A végcél talán az lenne, hogy más oldalakba is beépülhessen a mi alkalmazásunk. Vagyis ha valaki kint van mérkőzést közvetíteni egy idegenben játszó csapatnál, akkor azt be lehessen ágyazni egy oldalba, ahol az emberek a mi rendszerünkön keresztül tudnák az eredményeket követni.

A Scoreshare jelenleg Androidos és iOS-es eszközökön érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geotermikus fűtés lesz 36 közintézményben Szegeden

Évi 80-100 millió forintos megtakarítást remélve geotermikus fűtési lehetőségekkel foglalkozik az SZTE. Tovább olvasom