Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Kézzel készített kabalák a vizsgaidőszakra

Csináld Magad! névvel új kézműves csoport alakult a szegedi bölcsészkaron. A jó hangulatú foglalkozáson csupa jópofa holmit készíthetnek a résztvevők. Ezúttal kabalát készítettek, hogy biztos jól sikerüljenek a vizsgák.
A „Csináld Magad!" csapatába bárki szabadon beléphet, aki szeretne saját kezűleg dekorációt vagy egyéb díszt készíteni. A szakkör főhadiszállása a Radnóti kávézó a BTK épületének földszintjén. Az ötletgazda Egeresi Fruzsina elmondta, az ötlet onnan jött, hogy a HÖK-ös farsanghoz tartottak egy álarckészítő szakkört, ami akkora sikert aratott, hogy a folytatás mellett döntöttek. Tanács Évával és Márki Kittivel karöltve létrehozták a csoportot, amely támogatja azokat a hallgatókat, akik egyedileg készített tárgyakkal dobnák fel a környezetüket.

 
 

A foglalkozások témája igen változatos. Előző alkalommal matricafestés volt terítéken, ezúttal pedig kitömött kabalafigurákat készítettek, hogy a vizsgaidőszakban senki se legyen szerencse híján. Hogy ki mit alkot, teljes mértékben az ember fantáziájára van hagyva. Fruzsina elmondta, hogy arra bíztatnak mindenkit, hogy az egyéniségükhöz illő alkotással álljanak elő. Hozzátette, a vicces amorf alakok, valamint a szép állatfigurák a leggyakoribbak. A felszabadult, kreatív légkör könnyen magába szippantja az embert. Még e cikk íróját is sikerült rábírni az alkotásra, pedig nem véletlen forgatja a tű helyett a tollat. A főszervező lányok hathatós segítségével másfél óra alatt sikeresen készített egy barátságos macskafejet.

Az tehát, hogy valakinek nincs elég tapasztata a tűvel és cérnával, esetleg nem a legjobb rajzos, senkit se riasszon el. A többiek kedvesek és segítenek, de ha másért nem, a hangulatért érdemes egyszer kipróbálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lézertől a linzertésztáig – Gyermeknapon az Informatoriumban

"Fúrjunk, vágjunk, égessünk, gyógyítsunk lézerrel: Füst, tűz, villogás, ami csak belefér címmel tartott lézeres előadást Hopp Béla. Tovább olvasom