Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Megrendítő film a családon belüli erőszakról a kommunikáció szakos hallgatótól

Szeged - A család legkisebb gyermeke, a kislány szemszögéből mutatja be a családon belüli erőszak brutalitását és keménységét Molnár H. Boglárka filmje.
Névjegy

Molnár H. Boglárka a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakos, végzős hallgatója. Az egyetemi évek alatt a Teszáry Péterről készült Ezer Harc című portréfilmje részt vett a Göcsej Filmfesztiválon, idén pedig a Ne félj című kisjátékfilmje bejutott a XVIII. Faludi Nemzetközi Filmszemle döntőjébe: 116 videóból a legjobb 10-ben végzett. Több videóklipet és promóciós videót készített, valamint a Móra-Net Tv-nél dolgozott majdnem egy évet műsorvezetőként, szerkesztő-riporterként és újságíróként. Jelenleg több projektje is fut.

Mint más országokban, Magyarországon is óriási probléma a családon belüli erőszak. Ez az a téma, amely nagyon sok ember életében jelen van, de mintha a mai napig nem tudnák a helyén kezelni a bántalmazásokat és a bántalmazottakat.

- A film a házastársak közötti erőszakot a legkisebb gyerek, a kislány szemszögéből fogja bemutatni. Nemcsak a testi, hanem a lelki terrort is megjelenítem benne. Az ihletet a videóhoz Stromae Papaoutai című száma adta, így zenei aláfestésnek is ezt szeretnénk felhasználni. A videó különlegessége abban rejlik, hogy őszintén mutatnánk be a brutalitást: nem lesznek tabuk. A végkifejlet pedig kiszámíthatatlan és megérintő lesz. A film nem csupán a bántalmazottaknak, hanem azoknak is szólni fog, akiknek – szerencséjükre – még soha nem volt részük efféle bántalmazásokban - mondta a rendező, Molnár H. Boglárka.

A videó köré egy rendezvénysorozatot tervezünk, amely során minden megyeszékhelyre egy roadshowt szervezünk és több kompetens személyt (pszichológust, családsegítőt, gyerekorvost...stb.) hívunk, hogy a témával kapcsolatban felvilágosítsák a hallgatóságot - tette hozzá Boglárka.

A filmben közreműködik Kovács Zoltán Frigyes, aki a zenéért felelős, segít továbbá az Elefánt Stúdió és egy ismert magyar énekesnő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filozófiai konferencia az agresszióról

Idén az agresszióról szólnak a Lábjegyzetek Platónhoz konferencia előadásai. Tovább olvasom