Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Nyílt nap továbbtanulóknak

Szeged – A szakkínálat, a kollégiumi férőhelyek, az ösztöndíjak és az elhelyezkedési lehetőségek – e témákhoz kötődött a négy leggyakoribb kérdés a Szegedi Tudományegyetem standjánál az Educatio felsőoktatási börzén.
„Tömegeltek" az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem standjánál: az Educatio szakkiállításon – 2013. január 18-án és 19-én – több mint száz kiállító és ötvenezer látogató vett részt. Az SZTE 72 négyzetméteres „budapesti szigetén" a Tisza-parti universitas mind a 12 kara megjelent. A továbbtanulást tervező érdeklődőket tájékoztató önkéntes oktatóktól és hallgatóktól a www.u-szeged.hu megtudta: a slágertéma a szakkínálat részletezése volt. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy az őket érdeklő szakon milyen tantárgyakat kell tanulni. De a kollégiumi és az ösztöndíj-lehetőségekről is sokan kérdeztek. Számosan tisztában voltak azzal is, hogy a pályaválasztás sikerességének záloga, hogy helyesen mérjék föl: az adott diplomával hol és milyen esélyekkel helyezkedhetnek el, ezért erről kértek információt.

A szegedi mérnökhallgatók „léghajtánya
A szegedi mérnökhallgatók „léghajtánya" is vonzotta az érdeklődőket az SZTE-standhoz az Educatio szakkiállításon. Fotó: Bobkó Anna

A budapesti kiállításon az SZTE 12 karának képviselői igyekeztek minden egyedi kérdésre is válaszolni. Akik azonban úgy érzik, döntésükhöz szükségük van további információra, azok számára segítség lehet az SZTE nyílt napja és szülői értekezlete, amelyet 2013. február 9-én (szombaton) 9 és 14 óra között rendez az intézmény a Szegedi Tudományegyetem főépületében (Szeged, Dugonics tér 13.). Az SZTE nyílt napon szintén mind a 12 egyetemi kar bemutatkozik. A diákok a rendezvényen segítséget kapnak a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez, informálódhatnak az egyetem képzéseiről, a hallgatók költségtérítését segítő, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról – írja a www.u-szeged.hu. A felvételizők szüleit, valamint a továbbtanulást tervező alsóbb éveseket, továbbá a középiskolai tanárokat is szeretettel várják. A programra itt regisztrálhatnak, kapnak információt az érdeklődők.

* * *

Szakjaikra toboroznak

Február 1-jén startol a felsőoktatási felvételi jelentkezési időszak, amely idén március 1-jéig tart. Erre készülődve tavaly november óta tartanak toborzót szakjaikra a szegedi egyetem karai. A kari és szakos nyílt napok sora idén februárban zárul. Így például ma 10 órától az SZTE Bölcsészettudományi Kara és Mérnök Kara, vasárnap 10 órától a Gyógyszerésztudományi Kar tart tájékoztatót. Február 4-én (hétfőn) az SZTE Gazdaságtudományi Kara várja a továbbtanulást tervezőket. A szegedi természettudományi és informatikai kar február 4–8. között információs héten segít a döntésben. A szaktoborzók sorát az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara zárja február 8-án (pénteken) 10 órától. További információt, bővebb felvilágosítást a Szegedi Tudományegyetem karairól és a szakokról itt találnak információkat az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Campus Hungary: külföldre, de nem Erasmusszal

Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjaira: akár féléves külföldi részképzésen is részt vehet a jelentkező. Tovább olvasom