Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Újítások a keresztféléves képzésben

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem 12 kara közül 5 hirdetett keresztféléves képzést. A februárban induló képzések ponthatárait a felvi.hu oldalon tették közzé.
A 7 szemeszteres alapképzésre épülő mesterképzéses szakokat hirdettek meg keresztféléves oktatási formában a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi, Egészségtudományi és Szociális Képzési, Gazdaságtudományi, Mérnöki, valamint Természettudományi és Informatikai Karán. A BTK 1, az ETSZK 1, a GTK 4, az MK 2 és a TTIK 6 mesterszakjára a bejutási küszöb 35–90 pontszám között mozgott. E formában alapképzést csak a BTK kommunikáció és médiatudományi szakjára hirdettek, 410-es ponthatárral.

– Újdonság, hogy keresztféléves képzési formában indította az SZTE ETSZK szociálpolitikai mesterszakját – hívta fel a figyelmet Homoki-Nagy Mária, a szegedi egyetem oktatási rektorhelyettese.

A februárban induló képzésekre 5682-en jelentkeztek, közülük 4917-en mesterképzéseket céloztak meg, állami ösztöndíjas helyekre 4698-an pályáztak. A legnépszerűbbek az idén a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek, előbbi 1959, utóbbi pedig 1756 jelentkezőt vonzott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap továbbtanulóknak

A szakkínálat, a kollégiumi férőhelyek, az ösztöndíjak és az elhelyezkedési lehetőségek – e témákhoz kötődött a négy leggyakoribb kérdés a Szegedi Tudományegyetem standjánál az Educatio felsőoktatási börzén. Tovább olvasom