Tudósító

2014.04.23. 17:11

Gondozott kis sírok Felsővároson

Az illegális felsővárosi kisállattemetőt már rég fel kellett volna számolni, mégis virul, a kis kedvenceket gyászolók legnagyobb örömére.

Tudósítónktól

Egy marék kutyatemetős fotót kaptunk olvasó-tudósítónktól, a képek nemrégiben készültek és kisállathamvasztós cikkünk adta az apropót, hogy szerkesztőségünknek is elküldje.

– Sírhant, kis kereszt felirattal, mű vagy élő virág, amikor ott jártam, friss fehér orgona is díszíttette az egyik kisállatsírt – írta olvasónk a felsővárosi, Etelka sorhoz közeli kisállattemetőről. „Néhány méterre a fű már térdig ér, egy esztendő alatt teljesen visszavenné a természet a kis parcellákat, ha az egykori állatok gazdái nem gondoznák. Új hantot nem találtam, fűvel benőttet is csak néhányat, anygon megható volt az egész."

Dacolva a természettel. Fotó: olvasó-tudósító (képgaléria)


Azt nem írta tudósítónk, neki van-e kisállata, illetve, itt szeretné-e eltemetni, de ez utóbbit nem ajánljuk – ugyanis tilos. A gyakorlat, mint látjuk, más, főleg a lakótelepiek döntenek úgy, hogy a kedvenc sétálóhelyen vagy erdőszélen, külterületen temetik el állatukat.

Erről a kisállattemetőről mi is írtunk már, bő négy esztendeje, a szakember akkor azt mondta, törvénytelen a felsővárosi panellakók által kialakított temető. A jogszabály kizárólag azt engedi meg, hogy az elhullott hobbiállatot a gazda a saját kertjében elássa. Elvileg azt is csak 50 kilóig, és évente egyszer. Egy másik szakember 2010 eleéjén azt mondta, az illegális temetőt fel kell számolni.

Friss orgona az egyik síron. Fotó: olvasó-tudósító (képgaléria)


Olvasóink fotóinak megosztásával nem az a célunk, hogy felszámoljuk a kisállattemetőt, inkább azt bemutatni, hogy hosszú évek után is mennyire ragaszkodnak gazdáik egykori kedvenceikhez. Miután új sírhantokat nem, csak egészen régieket látott olvasónk, valószínűleg a fertőzésveszély sem fenyegető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!