Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Egy eltévedt figyelmeztetés

Szeged – Olvasó-tudósítónk több megállóban is látta. Majdnem jó helyen van a kiírás...
„A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény alapján a zárt légterű közforgalmú intézményekben tilos a dohányzás" – hirdeti a tiltótábla. Csakhogy olvasó-tudósítónk, Balogh Dávid ezt a táblát egy villamosmegállóban fényképezte le.

Nézze meg ön is a figyelmeztetést közelebbről! Kattintson a nagyítható fotóért!
Nézze meg ön is a figyelmeztetést közelebbről! Kattintson a nagyítható fotóért!


Innen átadjuk neki a szót: „elment a 4-es az orrom előtt a Szabadkai úton, s miközben ott unatkoztam, megnéztem ezt a táblát is. Először azt gondoltam, ide már csak ilyen jutott, de aztán több megállóban is ugyanezt a kiírást láttam, azaz nem egyedi figyelmetlenségről van szó. Ez így nem több szimpla tájékoztatásnál. Jó lenne pedig egy kicsit komoly(abb)an venni a dohányzási tilalmat és annak betartatását a megállókban: párszor szóltam a cigarettázóknak, hogy amit éppen csinálnak, azt ott tilos, de rendre nekik állt feljebb, korra nemre való tekintet nélkül nekem estek, a válaszok kulturáltsága, változatossága is ennek megfelelően oszlott meg... Pedig olyan is rájuk szólhat, aki meg is bünteti őket. Mondjuk ilyenről még nem hallottam."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Noémi a legfelső emeleten balra!

Ezt a nemmindennapi feliratot olvasó-tudósítónk találta Móravároson, a Szivárvány utca egyik társasházának ajtajára helyezték ki. Tovább olvasom