Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Önkényes útlezárás?

Szeged - Olvasónk nem érti miért kell betonládával elzárni a Szögi utcát.
"A Katalin és Szögi József utca sarkán valaki nagytudású a hatalmas beton virágládát torlasznak használja. Babakocsis anyuka vagyok, mondanom sem kell mennyire örülök, hogy körbe kell mennem. Eddig azt hittem, a város egy reprezentatívabb része (Újszeged - a szerk.), de a kulturálatlanság itt is kiütközik. Rendben van, hogy ezzel akarják megakadályozni, hogy az autók behajtsanak, de ha egy méteres rést hagytak volna kétoldalt, mint a szomszédos utcákból, járható lenne biciklisnek és babakocsisnak is..." – panaszolja olvasónk.

De ki zárta le az utcát? Fotó: olvasónk
De ki zárta le az utcát? Fotó: olvasónk

Olvasóink írták

 • 19. újszegedilakos 2012. május 21. 15:38
  „Tisztelt Deszkás!
  Önnek teljesen igaza van, nagyon jól látja itteni állapotot sebesség kapcsán. Jellemzően szinte csak az idegenek tartják be a sebesség korlátozást.
  A por, a zaj lényegesen kevesebb lenne, ha nem itt kellene 10-12 másodperc előnyhöz jutni! Higgye el, a töltéstől a Bérkert utcáig ennél többet nem lehet megtakarítani, mégis évek óta megteszik. Átszáguldanak. A múlt héten megtette egy vezető hátramenetben is! :( (valami otthon maradhatott!)”
 • 18. deszkás 2012. május 20. 23:47
  „Tisztelt ÚJSZEGEDI lakos! Aztán nem kárálni hogy a mentők és a tűzoltók egy jókora kerülővel mennek és esetleg későn! Ezért nem fog működni a Deszki hátsó elkerülő út sem-azaz teljesen feleslegesen öltek bele pénzt- mert "működik az értsük meg emberek" nekem ez a jó meg nektek is. ( akár egy tsz pártitkár vélekedése is lehet) Ne vágják ki a nem is általam ültetett fát a házam előtt-annyira a szivemhez nőtt- még ha 200 másikat ültetnek mellé akkor se! Természetesen az általam ültetett fát (korcs ezüstfenyő) majd közpénzen "fejeljék le" ha túl közel ér a magasfeszültségű vezetékhez.Az ön által emlitett városrészben ha akar se nagyon tud száguldozni olyan cikcakkos összevissza vezetésűek az utcák. Persze akinek van helyismerete az megteszi de ezek általában ÖNÖK közül kerül ki.Nekem meg ez a közeli és távoli példáim nem elfelejtve ÖNÖKkel ellentétben hogy a közösséget általában az egyénnek kell(kellene) elviselni.”
 • 17. újszegedilakos 2012. május 20. 19:42
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Végig olvasva a hozzászólásokat KRESZ-re, sebesség túllépésre, szabálytalanságra itt is akadnak közeli-távoli példák.
  Nem túl messze a tudósított helyszíntől, vannak utcák (Radnóti, Szövetség) -igaz, itt nem 20-as, hanem 30-as övezet van-, ahol sokszor úgy tűnik kötelező a 40-70 km/óra. Sőt, itt akár 70-90-nel is lehet száguldani!
  s.c.s.: ,,Az alapvető emberi joguk miatt háborodtak fel a lakók, mivel szerették volna nyugodtan élvezni tulajdonukat"
  Ehhez sok másik utcákban élőknek is joguk lenne, az utcák lezárása nélkül, talán ezért hozták létre az övezeteket! Nem akarjuk, lezár(at)ni az utcákat csupán azt szeretnénk ha 30-al 40-nel közlekednének! Önkormányzati képviselő, Városüzemeltetési Iroda nem (voltak) partnerek ennek megoldásában!
  Akaratlanul is ide kívánkozik orosházi hozzászólása: ,,Egyenlők között vannak egyenlőbbek!
  (Orwell 1984, Állatfarm)"”
 • 16. Emberségetavilágnak 2012. május 18. 08:05
  „2. greg 2012.05.03. 15:41
  "A városnak meg kellene venni az utcákat, de erre nem áldoz így nyugodtan lezárhatják a lakók."
  Úgy érted, az utca MAGÁNTULAJDON?
  Na, kezd tisztulni a kép, miért is dekkol a bantu 20 millás nagyvasa a járdán. Az úttest is az övé, meg a járda is.
  Meg az ötös valagipari szegélydíszei is.”
 • 15. s.c.s. 2012. május 11. 08:21
  „Kedves adrianmole!

  Az utca mindenkié. Jól mondod. De akkor miért kényszerítenéd be a gyerekeket a kertbe?
  Kissé vicces gondolkodásmód.

  Olvasd el légy szíves a KRESZ lakó-pihenő övezetről szóló bekezdését.
  Persze azt is a lakók intézték, sőt kényszerítették ki, hogy ez védett övezet legyen.

  joy!

  A probléma egyébként megoldódott. A járda elkészültével majd olyan helyre kerül a láda, hogy elférjen mellette a kismama babakocsival, a kerékpáros és a gyalogos.”
 • 14. adrianmole 2012. május 10. 11:40
  „Könnyebb rákenni az autósokra, mint vállalni az önkényeskedést. Szép nagy elő és hátsókertek tartoznak ezekhez a házakhoz, játsszanak ott a gyerekek; és tanulják meg, az utca mindenkié.”
 • 13. joy 2012. május 09. 06:57
  „12!
  Okos gondolkodás, de a szomszédok mit szólnak hozzá, hogy még gyalog is kerülni kell?

  Olyan ez, mint a belsőrókusi troli, a "6-os": tiltakoztak ellene, hogy lakópark, elvetéltették, és azóta rínak, hogy nincs semmiféle tömegközlekedésük, hosszan kell gyalogolni...”
 • 12. s.c.s. 2012. május 08. 08:27
  „Kedves Koszta!

  A történelmi hűség kedvéért nem a lakók hozatták a betonládákat és nem önkényesen kerültek lerakásra. (ha jól emlékszem egy igen, abból volt az első felháborodás, természetesen olyan részről, akinek ott sem kihajtani, sőt, egyáltalán a területre behajtani sem volt joga)
  A fényképről kimaradt a behajtani tilos tábla, mely gépkocsira és motorkerékpárra vonatkozik.
  Ha a kedves embertársak betartanák az alapvető közlekedési szabályokat a virágládák nem kerültek volna oda.
  Ez a lakópark (lakó-pihenő övezet, melyre, aki ismeri a KRESZ-t elég szigorú szabályok vonatkoznak) úgy került kialakításra, hogy 2 helyen, a Fülemüle utca-Rahói utca kereszteződésében és a Demeter Ferenc utca- Fő fasor kereszteződésében lehet behajtani. A többi kereszteződésben behajtani tilos tábla van kirakva, tehát ott behajtani, vagy kihajtani nem szabályos (zsákutca).

  Az alapvető emberi joguk miatt háborodtak fel a lakók, mivel szerették volna nyugodtan élvezni tulajdonukat és a gyerekeiket nyugodtan kiengedni az utcára (lakó-pihenő övezet).

  Ezt vették semmibe sokak azzal, hogy áthajtottak kocsival az övezeten, amely ugye szabálytalan (ott lakók és célforgalom hajthat be).
  Még ezzel sem lett volna semmi gond, ha betartják a 20km/h sebességet, na meg a jobb kéz szabályt.
  Sajnálom, hogy itt tart a társadalom, hogy ha nincs valahol betonkerítés, ott a mindenki számára kötelező szabályok semmibevételével száguldoznak tagjai.

  A körutas hasonlat jelentős túlzás volt tőled. Ott sem lakó-pihenő övezet tábla nincs, sem behajtani tilos tábla.”
 • 11. orosházi 2012. május 06. 16:40
  „Egyenlők között vannak egyenlőbbek!
  (Orwell 1984, Állatfarm)”
 • 10. Koszta 2012. május 05. 20:32
  „2#
  greg, "A városnak meg kellene venni az utcákat"
  ???
  Kitől? Ugyan már... A köz-utak és a köz-művek a köz-össég pénzéből, vagyis köz-ösből épített köz-ös vagyon, ami a köz-szolgáltatást és a köz-lekedést hivatott szolgálni... Az utca, mint köz-terület a város tulajdona. Önkényesen lezárni senkinek sincs joga! Nem "szabályos" sem "jogilag" sem etikailag.
  Mert mi van, ha a körúton lakókat zavarja a körút forgalma? Lezárhatják? Ha ők nem, akkor más miért "igen"?
  Szóval zöldség amit írtál és "semmi értelme"...”
 • 9. adrianmole 2012. május 04. 13:44
  „Nem csak ott, hanem több, a környéken lévő kis utcában ez a helyzet. Megértem, hogy nyugalmat szeretnének, voltaképpen azt, hogy rajtuk kívül senki ne közlekedjen a házuk előtt. Bevallom, én is kicsit úgy érzem, mintha magánterületen lépkednék, és belerondítanék a "hú de tuti, zsákutcában lakunk és ide aztán nem jön senki" hangulatba, mikor a társasházi lakásunkat közelítem ebből az irányból. Amúgy nagyon szép környék, szeretek ott lakni.”
 • 8. s.c.s. 2012. május 04. 10:01
  „Kedves hozzászólók.
  Történetesen a környéken lakom.
  A tudóstó tudósíthatta volna azt is, hogy a virágláda azért került beljebb, mert éppen a járdát építi a város, hogy a kedves babakocsis anyukának ne az autóúton kelljen közlekednie, mint eddig.
  A kerülés, mert babakocsi tologatás közben az biztosan fárasztó max. 70 métert jelent, ugyanis olyan messze van a következő utca.

  T2!

  Engem nem zavar, ha ott sétál bárki. Az már jobban zavart, hogy a kedves autósok 50-60-al közlekedtek a kis utcákban és nekik állt feljebb, ha rájuk szólt az ember. Persze a behajtani tilos tábla is csak dísznek volt kirakva.

  A virágláda miatt nekem is kerülnöm kell ha éppen a másik irányban van dolgom és kerékpárral ugyanúgy nem férek el a láda mellett, mint bárki más.

  Bandi!

  Képben lehetsz. Van a másik oldalon is.

  Gubanc.

  Itt dekkolok, de olyan messze vagyok a milliomos rétegtől, mint te. Vagyunk még páran így, hidd el nekem.

  Örülök a kispolgári éneteknek. Nélkületek nem lenne színes a világ.”
 • 7. Besenyő_Pistabácsi 2012. május 04. 06:53
  „Építeni kell egy rámpát az objektum felett és akkor a bicajosok tudnak ugratni és a bátrabb kismamák babakocsival közlekedni. Amúgy meg nem hinném, hogy aki ilyet kitalál és megvalósít az noooomális?”
 • 6. Bandi78 2012. május 03. 23:05
  „Az utca másik végére is kellene tenni egy ilyen betonládát, és jó mélyen rögzíteni mindkettőt”
 • 5. gubanc 2012. május 03. 21:58
  „Itt a milliomos réteg dekkol. Mit képzelsz, majd belesel a portámra? Meglesed a barátnőmet pucéron?
  Ide be ne told a képed, se babakocsival, se biciklivel. Egyébként, ha nem lenne az az otromba betonláda hol parkolna
  a harminc millás páncélozott pajerom? Nekem saját parkoló kell, ti meg le vagytok tojva.
  (Kívánom, hogy a tűzoltók fél órával később érjenek ezek házaihoz, mert ott van ez a Blankajászol.”
 • 4. T2 2012. május 03. 17:46
  „Helyi jellegzetesség. Az ott lakók érzik úgy, hogy őket az egyszerű nép ne zavarja (ne sétáljanak, ne autózzanak az utcájukban). Kíváncsi lennék mit szólnának az ott lakók, ha a munkahelyük, a gyerek iskolája, vagy a bevásárló központ utcájában lakók is így gondolkodnának és így cselekednének. Szerintem ők lennének a legjobban felháborodva hogy "a zautóval nem tudok a bejáratig menni!"”
 • 3. online 2012. május 03. 16:18
  „Hogy hogy jogilag szabályos?”
 • 2. greg 2012. május 03. 15:41
  „Már régebben is volt téma. A városnak meg kellene venni az utcákat, de erre nem áldoz így nyugodtan lezárhatják a lakók. Jogilag szabályos, de semmi értelme. Például véletlen tűz van, akkor a tűzoltók nem tudják erről megközelíteni az utcát. Szerintem teljesen felesleges ilyen képmutatás.”
 • 1. vmagdi 2012. május 03. 13:42
  „nekem ugyanez a kerdes a tiszapartra vonatkozoan. A horthy bufes onhatalmuan lezarta a partot es arra seta nuku.
  1. vagy a onkormanyzat eladta nekik a teruletet, mert az onkoranyzat azt hitte ahogy a kozterulet nem a koze, hanem az ove
  2 megint egyeseseknek tobb jogot adtak maguknak mint ami jar
  3 ennyi erovel , ahogy ´csak ugy´ lehet barhol barmit csinalni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erckel frankolin csibék Zákányszéken

Erckel frankolin csibék keltek ki a Zákányszéki Madárkertben, ezek a szárnyasok itthon csak tenyészetekben láthatók. Tovább olvasom