Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Sárga vizet kapott hétvégére olvasónk

Sárga vizet kapott hétvégére olvasónk
Petőfitelepi olvasónk két napig sárgás, üledékes vizet kapott a csapokból. Hasonló helyzetet többször jeleztek olvasóink, és szerintük az ivóvízminőség-javító program és a tisztítás volt szinte mindig a ludas.
- Érdekességképpen szeretném megosztani Önökkel az elmúlt két napban az egyik petőfitelepi utcában a csapból folyó, elvileg "jó minőségű" víz képeit - írta olvasónk, György fotói mellé.

A képeket nézve valóban mi sem innánk belőle, de hasonló esetet többször jeleztek már olvasóink. A Szegedi Vízmű akkor azt közölte, az ivóvízminőség-javító program és az átöblítés miatt lehet átmenetileg színezett a víz.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

A közelmúltban, épp a nyáron ugyancsak petőfitelepi olvasónk fordult a vízműhöz: 7 köbméter csapvízzel töltötte fel puha falú medencéjét, napi egyszer mosta a szűrőt, de még a hetedik napon is nagyon vasas volt.

A Vízmű még a múlt hét elején tette közzé, hogy ivóvíz öblítési munkákat hajtanak végre a hétvégén, így könnyen lehet, hogy olvasónknál is csak a csövek tisztulnak, bár a munkálatokat Újszegedre írták. Mindenesetre a cég többször hangsúlyozta, a hálózat-ellenőrzés, -karbantartás, -tisztítás esetén a víz időszakosan zavarossá válhat, ez az emberi fogyasztásra veszélyt nem jelent. Amennyiben a zavarosság illetve a minőség nem javul a tisztítás után néhány órán belül, jelezzék azt a hibabejelentő telefonszámokon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal se lépjen a jégre!

Tavasszal se lépjen a jégre!
Vicces kedvében járó olvasónk a Vér-tó mellett fotózta le a tiltó táblát, hogy "jégre menni tilos!" Tovább olvasom