óriási siker

2021.08.06. 11:03

Thomas Bach: az olimpia felülmúlta a várakozásokat

Minden dicséret megilleti a csodálatos versenyhelyszíneket és a barátságos szervezőket„ – jelentette ki a német sportdiplomata.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói játékok felülmúlták az előzetes várakozásokat.

„Az olimpia messze túlszárnyalta a várakozásaimat, minden dicséret megilleti a csodálatos versenyhelyszíneket és a barátságos szervezőket” – jelentette ki a német sportdiplomata.

A 69 éves NOB-vezető kifejtette, rendkívül hatékonynak bizonyult a védekezés a koronavírus-járvány ellen.

„Aggódtam, hogy lélektelenné válik az olimpia a nézők kizárása és a szigorú higiéniai előírások miatt, de a sportolók fantasztikus légkört adtak az eseménynek, sok esetben észre sem lehetett venni, hogy nincsenek szurkolók a helyszínen” – jelentette ki.

Bach szerint a résztvevők hálásak, hogy idén végre megrendezik a seregszemlét, és rendkívül magas színvonalon teljesítenek.

„Az olimpia óriási siker Japánnak, a NOB-nak és az egész sportvilágnak” – hangsúlyozta a világszervezet elnöke, hozzátéve, több mint 600 ezer koronavírustesztet végeztek el Tokióban, és ezek közül az érkezéskor 0,08, a játékok alatt pedig 0,02 százalék hozott pozitív eredményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!