Rába: jelentős javulás

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett győri Rába-csoport 2006-ban tovább javította teljesítményét és minden lényeges soron pozitív eredményt ért el.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett győri Rába-csoport 2006-ban a piaci és gazdasági környezet kedvezőtlenül alakuló elemei ellenére tovább javította teljesítményét és minden lényeges soron pozitív eredményt ért el.

A vállalat tavaly 6,3 százalékkal 50,3 milliárd forintra növelte árbevételét 2005-höz képest, mely elsősorban az európai és a FÁK-piacok bővülésével magyarázható. A mintegy 3000 főt foglalkoztató győri társaság a 2005-höz képest 2,5 milliárd forintos javulás mellett 509 millió forint üzemi nyereséget realizált és 3,2 milliárd forint nettó eredményt ért el. Az eredményjavulás nagymértékben köszönhető a folyamatos költségkontrollnak, a hatékonyságjavítás érdekében végrehajtott intézkedéseknek és a folyamatos üzletfejlesztésnek.

Az üzemi tevékenység eredménye a 2006-os év során végig pozitív tartományban mozgott. A negyedévről negyedévre tapasztalt javulás romló devizaárfolyamok és a telephely-konszolidációs program befejezésének köszönhetően alacsonyabb kommunálisenergia-költségek mellett alakult ki.

A Rába stratégiájának megfelelően és a meghirdetett telephely-konszolidációs program részeként 2006 év végén gyakorlatilag befejeződött a járműüzletág reptéri telephelyre költözése. Ezzel a társaság győri tevékenységeit egy helyszínre koncentrálta, felszabadítva ezzel a Budai úti telephelyet és teret adva a belvárosközeli Városrét városnegyed kivitelezési munkálatainak folytatásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!