Visszajelzések

2023.08.22. 10:17

El van ragadtatva a sportolói világ a budapesti világbajnokságtól

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is „el vannak ragadtatva” a budapesti atlétikai világbajnokságtól – mondta Schmidt Ádám, a vb kormánybiztosa az MTI-nek.

MW

Klekner Hanga a női rúdugrás selejtezője után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a sportolói világ szerint a Nemzeti Atlétikai Központ atmoszférája és a vendégek fogadtatása is lenyűgöző.

Az első két napon nagyszerű hangulat várta a versenyzőket, és remélem, így lesz ez a következő hat napon is

– nyilatkozott.

Hozzátette, 11 hónappal ezelőtt a nemzetközi szövetséggel (WA) azt a célt tűzték ki, hogy minél több néző legyen a versenyeken, és ezt sikerült teljesíteni, már a következő hétvégére is alig lehet jegyet kapni. Hangsúlyozta, a WA a vb előtt egy másik budapesti helyszínen tartotta kongresszusát, és az újraválasztott Sebastian Coe elnök szerint mindenki kiválóan érezte magát, „igazoltuk ismét, hogy a magyar vendégszerető nemzet”.

Ezekben a napokban mindenki testközelből megtapasztalhatja, milyen volumenű eseményről van szó. A vb már két és fél nap után olyan reklámértéket jelent hazánknak, ami felbecsülhetetlen

– fogalmazott.

Schmidt Ádám kiemelte,

Magyarország születésnapját, augusztus 20-át sikerült az ország eddigi legnagyobb sporteseményével ünnepelni.

„A sport erejét mutatja, hogy a közélet, sőt a világ meghatározó szereplői eljöttek a vb-re. Világcsúcs és több magyar csúcs is született már a Nemzeti Atlétikai Központban. A versenyeken túl olyan különleges élményeket igyekszünk nyújtani, amelyek hatására reményeink szerint minél többen elkezdenek majd sportolni” – nyilatkozott Schmidt Ádám.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!