Egyperces

2007.05.16. 16:19

Óriási méhrajt fogtak be Kisújszálláson

Mintegy harmincezer rajzó méh lepett el kedd délután Kisújszálláson egy termetes akácfát, befogásuk műveletét a tűzoltók végezték el egy helyi méhész segítségével.

"A riasztást vételezve azonnal értesítettünk egy szakembert, kiérkezésünk után lezártuk a környéket, nehogy egy arra járót megtámadjanak az akácfán fürtökben lógó, egy faágat teljesen befeketítő állatok" - mondta a kisújszállási tűzoltóparancsnok szerdán.

Gulyás László alezredes tájékoztatása szerint ennyi méhet még sem ők, sem a méhész nem látott életében. Becsalogatásukhoz úgy fogtak hozzá, hogy egy részüket, köztük az anyát, az ágról belerázták a helyszínre hozott, viasszal feltöltött kaptárba. Azután a többi kis állat, követve társait, sötétedésig belerepült új helyére.

A parancsnok elmondta, ez a munka nem ismeretlen számukra, és a korábbi bevetések óta már rendelkeznek méhészkalappal, valamint olyan, a csuklón jól záró kesztyűvel, ami hatásosan védi a kezet a csípések ellen. A méhész most megígérte nekik, hogy kapnak tőle egy füstölőt, így tovább bővülhet speciális védőfelszereléseik száma. Azt egyelőre nem tudni, hogy egy átlagraj háromszorosát kitevő, körülbelül 15 ezer forintot érő méhcsapat honnan szabadult ki.

(Forrás: MTV)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!