Foci vb 2022

2022.11.25. 22:15

Nem hozott gólt a pénteki zárómeccs

Kevés helyzet, gól nélküli döntetlen, ezúttal sem győzte le az USA-t Anglia.

Küzdelem volt, de gólt nem hozott az angol-amerikai meccs.

Fotó: MTI

Világbajnokságon még soha nem győzte le az Egyesült Államokat Anglia, és mivel az első fordulóban az angolok begyűjtötték a három pontot, ha megtörték volna ezt a sorozatot, akkor bebiztosították volna a helyüket a legjobb 16 között.

Az első félidőben inkább az USA állt közel a gólhoz, Pulisic ballábas lövése a felső lécen csattant, majd Dest is előtt is nagy gólszerzési lehetőség adódott.

A szünet után aztán egyik csapat sem mozgósított nagy energiákat a győzelemért, a legvégén jöhetett volna a slusszpoén, de a szabadrúgást követően a középre ívelt labdánál Harry Kane fejese elkerülte a kaput, maradt a 0-0, így Anglia 4, míg az Egyesült Államok 2 ponttal várhatja a csoport zárókörét, ahol az angolok Wales-szel, míg az USA Iránnal játszik majd.

Anglia–Egyesült Államok 0–0
Labdarúgó vb, B csoport, 2. forduló. Al-Hor, al-Bajt Stadion. Vezette: Jesus Valenzuela (venezuelai)
Anglia: Pickford – Trippier, John Stones, Maguire, Shaw – Bellingham (Henderson, 68.), Rice, Mount – Saka (Rashford, 78.), H. Kane, Sterling (Grealish, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Egyesült Államok: Turner – Dest (S. Moore, 78.), Zimmermann, Ream, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 77.), T. Adams, Musah – T. Weah (Reyna, 83.), H. Wright (Sargent, 83.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Belhalter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!