Gazdaság

2013.05.24. 08:51

Megállt a casco-díjak csökkenése

Megállt a járműbiztosítási piacon a casco-díjak zuhanása: az idén az első negyedévben 67 900 forint volt a casco-szerződések éves átlagdíja.

Megállt a járműbiztosítási piacon a casco-díjak zuhanása: az idén az első negyedévben 67 900 forint volt a casco-szerződések éves átlagdíja, megegyezik az egy évvel korábbival - közölte saját adataira hivatkozva a netrisk.hu online alkuszcég az MTI-vel.

A díjak között 40 százalékos az eltérés aszerint, hogy ki milyen alkalomból köti meg a casco szerződést - mutat rá a közlemény. Az új autóknál az átlagdíj 87 ezer forint volt az első negyedévben, míg használt kocsi vásárlásakor a díj 73 700 forintot tett ki. Aki egy korábban megszűnt hasonló biztosítás helyébe kötött újat, 58 700 forintért tehette meg. A biztosítási évfordulón casco-biztosítót váltók jártak a legjobban: az ő éves díjuk mindössze 54 500 forint volt.

Az utóbbi kategóriába azok tartoznak, akik a váltás előtt kalkuláltak az alkusz honlapján, és az olcsóbb kínálatból választottak. A közlemény emlékeztet: minden biztosító ad együttkötési kedvezményt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) és a casco megkötésére. A tavalyi év végi kampányban például a casco átlagdíja csak 44 300 forint volt. A netrisk.hu megjegyzi, hogy az önrész 50 ezerről 100 ezer forintra megemelésével, a díj 10 százalékkal csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!