Táncművészet

2020.02.06. 08:57

Meghirdették a Fülöp Viktor ösztöndíjat

Meghirdették a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat, a pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani – közölte kedden a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft (MANK).

Forrás: Pixabay

Mint írják,

az ösztöndíjra az a 30 év alatti, azaz 1990. január 1-jét követően született balettművész, kortárs táncművész vagy néptáncművész jelentkezhet, aki korábban nem vagy legfeljebb két alkalommal részesült Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjban.

Szintén benyújthatja a pályázatot az a 35 év alatti, azaz 1985. január 1-jét követően született koreográfus, tánctudós vagy táncpedagógus, aki korábban nem vagy legfeljebb két alkalommal részesült Fülöp Viktor Táncművészeti ösztöndíjban. Az ösztöndíjas nem állhat felsőfokú oktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban, továbbá nem részesülhet központi költségvetési forrásból finanszírozott, Magyarországon vagy külföldön folyósított ösztöndíjban.

A pályázatra kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni

olvasható a közleményben.

A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíjat 1998-ban alapították. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók pályakezdését. Az ösztöndíj egy éven át 10 fő részére havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett 6 tagú szakértői kuratórium bírálja el

áll az összegzésben.

Bővebb információ a www.alkotomuveszet.hu weboldalon található.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában