Kézilabda BL

2023.06.27. 14:42

Sorsoltak: nem lesz könnyű dolga a Fradinak és a Veszprémnek sem (videó)

A Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansanddal is összekerült a Ferencváros, míg a Telekom Veszprémre többek között a címvédő német SC Magdeburg vár.

MW

Katarina Jezic (j), a norvég és Alicia Stolle, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

 A Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansanddal és az Európa-liga-címvédő dán Ikast csapatával is összekerült a Ferencváros a női kézilabda BL csoportkörének keddi sorsolásán. 

Az előző idényben ezüstérmes FTC éppen a Vipers együttesével játszotta a döntőt június 4-én, Budapesten. 

A zöld-fehérek negyeddöntős és elődöntős ellenfele, a francia Metz HB és a dán Team Esbjerg is a B csoportba került, ahogyan Korsós Dorina román csapata, a Rapid Bucuresti is. 

Az A csoportban két magyar csapat szerepel majd, az előző szezonban bronzérmes Győri Audi ETO KC, valamint a Debrecen. Ebbe a nyolcasba sorsolták Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya együttesét, a német Bietigheimet, valamint a Háfra Noémivel felálló montenegrói Buducnost Podgoricát is. 

Az idény szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten. 

A Veszprém összekerült a címvédő Magdeburggal  

A Telekom Veszprém összekerült a címvédő német SC Magdeburggal és a 11-szeres győztes Barcelonával is a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének keddi sorsolásán. 

Ugyancsak a B csoportba került Fazekas Gergő együttese, a Lengyel Kupa-győztes Orlen Wisla Plock. Az A csoportban szerepel majd a Szeged, valamint az előző idényben ezüstérmes lengyel Kielce és Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain is. 

Az új idény szeptember 13-án kezdődik, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntőre pedig június 8-9-én kerül sor Kölnben.

A sorsolást élőben lehetett követni az EHF hivatalos Youtube-csatornáján

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában