Labdarúgó NB I

2023.10.29. 15:49

Magabiztosan nyerte a Ferencváros az Újpest elleni derbit

A címvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi csúcsrangadóján.

MW

Aleksandar Pesic (k), a Ferencvárosi TC játékosa fejel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az élvonalban ez volt a 239. derbi, a Ferencváros 116. alkalommal diadalmaskodott, az újpestiek 61-szer nyertek, de 2015 decembere óta nem ünnepelhettek a párharcban.

Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlenek a zöld-fehérek.

A hazaiaktól az utolsó pillanatban két kulcsember, a csapatkapitány Dibusz Dénes és a középpálya motorja, Sigér Dávid sem tudta vállalni a játékot. A pirotechnikai "bemutatót" követő füstfelhő miatt néhány perc késéssel kezdődött az összecsapás, amelybe a házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat, és Lisztes révén egy korai kapufát is jegyeztek.

Amikor a lilák éppen kezdtek feljavulni, egy hatalmas hiba után Pesic megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak - Tamás nyúlt bele rosszul egy átadásba, amivel helyzetbe hozta a rivális csatárát. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt kis híján egyenlített az Újpest, de a válogatott kapusa helyén pályára lépő Varga Ádám bravúrral hárított.

Az első félidő végül 55 percig tartott, a lilák nagyon közel voltak ebben a periódusban az egyenlítéshez.

A szünet utáni első percekben futószalagon érkeztek az újpesti helyzetek, Ambrose például öt méterről gurított mellé senkitől sem zavartatva.

Az Újpest nyomása ellenére megduplázta előnyét a címvédő, Abena fejelt gólt szöglet után. Három perccel később eldőlt a három pont sorsa, Abu Fani értékesítette a Banairól kipattanó labdát.

A hajrára érthetően hitehagyottá vált az Újpest, a Ferencváros pedig már nem erőltette a támadásokat, így az eredmény nem változott.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20 357 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)
sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

Ferencvárosi TC:
Varga Á. - Wingo, S. Mmaee, Abena, Botka (Ramírez, a szünetben) - Makreckis, Abu Fani (Esiti, 88.) - Owusu, Zachariassen (Gojak, 83.), Lisztes (Marquinhos, a szünetben) - Pesic (Nguen, 88.)

Újpest FC:
Banai - Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás (L. Kastrati, 62.) - Mörschel (Mack, 72.), Onovo, Tajti - Kiss T. (Simon K., 72.), Ambrose (Ganea 80.), Csoboth (Sasere, 80.)

Őrzi százszázalékos hazai mérlegét a Paks

A Paks kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A tolnai együttes idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, s jelenleg vezeti a tabellát.

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. 

A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek - bár nem játszottak alárendelt szerepet - nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Paks, s a vendégek védelme ugyanúgy teljesített, mint az első gólnál: a játékosok közelről nézték, ahogy Windecker elé kerül a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította.

 Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát. A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával - Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot - eldöntötte a három pont sorsát a Paks.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 3-1 (2-0)
Paks, 2078 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Szabó J. (16.), Windecker (45+3.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (73.)
sárga lap: Lenzsér (94.), illetve Vida (2.), Melnyik (26.)

Paks:
Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Bőle, 82.) Silye (Osváth, 82.) - Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.)

Kisvárda Master Good:
Kovács M. - Cipetic, Széles, Jovicic, Vida (Alic, a szünetben) - Melnyik (Czékus, 90.), Ötvös - Navratil (Stefan, 73.), Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievski, 53.) - Balogh N.

Első hazai győzelmét aratta a Mezőkövesd 

A Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játkéknapján, ezzel idénybeli első hazai bajnoki sikerét aratta, és elmozdult az utolsó helyről.

A fővárosi kék-fehérek sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el az NB I-ben, míg a Mezőkövesd egymás után három vereség után diadalmaskodott ismét.

Az első félidőben veszélyesebben futballozott a házigazda csapat, amely már a nyolcadik percben vezetést szerzett, és előnyét a szünetig meg is őrizte. A fővárosi vendégek túlnyomórészt a védekezéssel voltak elfoglalva, támadások építésére már nem maradt erejük. A mezőkövesdiek meglehetősen sok lövéssel próbálkoztak, és ezek közül szinte mind el is találta a kék-fehérek kapuját, így Demjén kapusnak bőven akadt dolga, egy alkalommal pedig a kapufa segítette ki.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, de még mindig a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A Mezőkövesdnek ugyanakkor itt már nem sikerült olyan sok helyzetet kialakítania, mint az első félidőben, így a játékrész derekán Kuttor Attila vezetőedző kettős cserével próbált frissíteni együttesén. A hajrához közeledve alacsonyabbá vált a színvonal, és csökkent az iram is, javarészt a mezőnyben folyt a küzdelem. Az MTK-nak végül nem sikerült kiegyenlítenie, így pont nélkül távozott Mezőkövesdről.

A meccsen bíráskodó Andó-Szabó Sándornak ez volt pályafutása 300. NB I-es mérkőzése játékvezetőként.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Molnár G. (8.)
sárga lap: Da. Babunski (34.), Drazic (85.), Piscitelli (87.), illetve Hej (40.), Kosznovszky (56.), Bognár (64.)

Mezőkövesd:
Piscitelli - Kállai, Beriasvili, Pillár, Vajda - Cseke, Da. Babunski (Lukic, 81.), Gomis (Brtan, 91.) - Cseri (Nagy G., 69.), Drazic, Molnár G. (Szalai J., 68.)

MTK:
Demjén - Hej, Kocsis, Vadnai - Kosznovszky, Kata, Thiam (Végh, 64.), Antonov - Kovács M. (Zsóri, 70.) - Bognár, Molnár R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában